Rumové pralinky

petram Kuchařka: petram

Moučníky , Dia a bezlepkové, Nepečené a mražené 23 názorů

Suroviny

150 g hořké čokolády
25 g ztuženého tuku
3 lžíce nutela
rum
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu, nakrájený tuk a vyšleháme do hladké hmoty. Tu nalijeme do silikonové formy na pralinky až po okraj a necháme chvilku v ledničce.

  2. Zchladlou, ale stále ještě tekutou čokoládu pak vylijeme zpět do hrnce. Formu i s čokoládou, která ulpí na bocích, vrátíme do ledničky a necháme zcela ztuhnout.

  3. Mezitím si připravíme náplň. Nutelu umícháme s rumem (množství dle chuti a hustoty nutely) na řidší krém, kterým pak naplníme ztuhlé čokoládové formičky asi 3 mm pod horní okraj. Znovu rozpustíme čokoládu a zalijeme jí krémovou náplň tak, aby vzniklo pevné dno bonbonu. Necháme v chladu dobře ztuhnout a poté bonbony vytlačíme z formiček.

  4. Skladujeme v chladu, ale raději ne v lednici, přílišným chladem se na povrchu vylučují očka kakaa a tuku a bonbony pak nevypadají hezky.

Poznámka

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 284 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rumové pralinky

  • RubyRom RubyRom

  • Suzymon Suzymon

    Tak kdo opravdu miluje pravé čokoládové pralinky, tak raději čokoládu bude temperovat a rozhodně do ní nebude dávat žádný tuk. Když se to udělá jak má, tak se nikdy žádný tuk nemůže vysrážet na bonbónech a navíc jsou pralinky krásně lesklé a nesrovnatelně chutnější než, ty co se běžně prodávají. A neměknou ani při pokojové teplotě. Ale chápu, že toto je jednoduchá alternativa. Ale výsledek není nic moc.

    Odpovědět

  • petram petram(autorka receptu)

    žabka: než ztuhne čokoláda. Záleží na teplotě v lednici a tloušťce vrstvy. Řekla bych tak 10-20 minut, ale neměřila jsem to.

    Odpovědět

  • žabka žabka(neregistrovaná)

    kolik času v ledničce je prosím "chvilka"?

    Odpovědět

  • sabipupp sabipupp

    <3 to musí byt mňamka:yes:

    Odpovědět

  • petram petram(autorka receptu)

    libunna: Myslím, že by se dal použít kokosový tuk. Bonbony bych pak skladovala v lednici a vyndávala až těsně před použitím. Také se poslední dobou palmovému tuku vyhýbám a nahrazuji ho všude kokosovým.

    Odpovědět

  • libunna libunna(neregistrovaná)

    Domácí čokoládu mám velmi ráda, jen bych ráda koupila ztužený tuk, který neobsahuje tuk palmový. Myslím, že na českém trhu snad ani takový není. Vše co bylo kdysi mými oblíbenými cukrovinkami, se stalo díky palmovému tuku nedobré.
    :-//:no::-!

    Odpovědět

  • rhin rhin(neregistrovaný)

    famózní...sakra,stačí se na to podívat a mám zas 2 kila nahoře :-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    petram: No, uvidíme, musela bych vložit některý z obrázků "nedia":-D, ale to by asi nevadilo;-)

    Odpovědět

  • petram petram(autorka receptu)

    Jana Remkova: Jani, moc děkuju, máš je nádherné. Ty DIA bych klidně vložila jako samostatný recept, aby nezapadly, sama určitě víš, jak těžce se občas některé dietní recepty shánějí ;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Peťko, přidávám ti foto mých-tzv pralinek. Jsou ze: 150g hořké čokolády a náplň je:60g mléčné čokolády, 4 lžíce kondenzovaného slazeného mléka. Na DIA kousky: 100g hořké čokolády (DIA). Na náplň: 100g DIA piškotů, 2 lžíce DIA jahodového džemu, může být i trrošku rumu. Nechtěla jsem přidávat recept, těch bonbónů je tady docela dost. Snad se ti to bude hodit, nebo někomu;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    :-O Téda, vypadají naprosto úžasně;-):yes::-K

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

  • majda 2 majda 2

    To je nádhera!Myslím,že se o víkendu pustím do této výroby,sice nemám silikonovou formu,ale od bonboniery vložky,to půjde taky.:yes::yes::-p+7

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Dana61:Nádhera, a ten rum,to bude mít zase radost,že muže dorazit lahvinku.Jak je to pečení drahé!;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: pralinky recept výroba domácích pralinek náplně do pralinek výroba pralinek recepty na pralinky recept na pralinky domácí výroba pralinek recept pralinky pralinky domaci rumove pralinky náplň do pralinek recept náplň do pralinek domácí pralinky recept náplně do domácích pralinek jak vyrobit pralinky naplně do pralinek recept pralinky recepty vyroba rumovych pralinek výroba pralinek recept silikonové formy na pralinky

Zapomněl/a jsem heslo