Jak připravit z rajské omáčky polévku? Stačí ji lehce naředit a poté dochutit
Rádi vaříte beze zbytku, ale zbylá rajská omáčka by nevyšla pro všechny? Dobrým řešením je z ní připravit polévku. Zapomeňte však na ředění omáčky vodou s přihozením masoxu, důležité je zachovat základy její chuti.
V posledních letech se začínáme vracet do dob našich babiček, které vařily tak, aby se nikdy žádné jídlo nevyhodilo. S menší porcí rajské omáčky lze opravdu rychle a snadno vykouzlit několik porcí polévky, která zasytí i zahřeje. Poradíme, jak na to.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat z rajské omáčky polévku
Vyberte si z našich tipů podle toho, jakou ingredienci máte zrovna po ruce.
- Rajskou omáčku lze zředit vývarem. Ten je velmi často už v základu omáčky, takže nebudete používat nic, co by původní pokrm neobsahoval.
- Pasírovaná rajčata jsou skvělá k lehčímu rozředění rajské omáčky na hustší polévku. Nezapomeňte pak ještě vzniklou polévku dochutit a osladit.
- Rajskou omáčku můžete naředit smetanou. Přilévejte ji ale s citem, abyste to s jejím množstvím nepřehnali a vzniklá polévka nebyla příliš řídká a chuťově mdlá.
Při ředění omáčky na polévku je nutno vzniklou polévku řádně provařit a dochutit. Pokud jste dostali chuť na rajskou polévku, zkuste si ji připravit podle videoreceptu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 8 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Dobře ochucené jídlo - i to je cesta k hospodárnosti a úsporám. Když všem chutná, nejsou žádné zbytky
Desatero rad na téma rajčata: Jak je nejlépe zavařit a co dobrého z nich připravit na zimu
Kam se hodí která smetana. Potřebujeme ji k zapékání, do omáček i polévek. Poradíme, jakou zvolit, aby se pokrm nesrazil
Komentáře