Mleté maso má krátkou dobu trvanlivosti. Víte, jak dlouho vydrží?
Mleté maso má v kuchyni mnoho způsobů využití, je lehce stravitelné a dobře se jí i malým dětem. Navíc tímto způsobem dokážeme spotřebovat i takové maso, které bychom jinak zpracovávali jen těžko. Jedno úskalí ale má a tím je jeho krátká trvanlivost.
Krátká trvanlivost je dána tím, že mletím se několikanásobně zvětší povrch masa a tím i prostor pro růst bakterií. Proto je nezbytně nutné číst etikety v obchodech a uchovávat mleté maso v lednici co nejkratší dobu. Pozorně si před nákupem zkontrolujte také celistvost balení. Jak dlouho nám tedy mleté maso doma vydrží?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaká je trvanlivost mletého masa
Maso s vyšším obsahem tuku se kazí rychleji než mleté libové maso. Libové maso nám ale nebude příliš držet pohromadě a bude mít tendenci se rozpadat.
- V lednici uchováváme maso v místě s nejnižší teplotou, které bývá často označováno jako "nulová zóna". Maso by mělo být zpracováno maximálně do dvou dnů.
- Pokud se rozhodneme maso zmrazit, je nejlepší pomocí vakuovačky odsát vzduch a sáček zatavit. Zmražené maso vydrží při teplotě nižší než -18 °C po dobu 2–3 měsíce.
Mleté maso figuruje ve více než 500 našich receptech a jedním z nich je recept na kebaby, kterými můžete potěšit své hosty na grilovací párty. Grilovací sezóna pomalu začíná a tak je nejvyšší čas si recept vyzkoušet nanečisto.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Časté chyby při nakupování potravin: Jak ušetřit a přitom mít vše, co je potřeba
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
16 receptů na zpracování mletého masa: Nechte se inspirovat těmi nejlepšími pokrmy
Komentáře