Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

4 časté chyby při skladování potravin v lednici: Zásadní je nastavená teplota
Zdroj: Freepik

Jestli některý spotřebič využíváme denně, tak je to právě lednice. Udrží nám potraviny svěží několik dní a nemusíme je kupovat stále čerstvé. Poradíme, jak správně jídlo v lednici skladovat a jakým chybám se vyhnout.

Správné ukládání potravin se řídí podle vlhkosti v chladničce. Čím výše je police posazena, tím nižší je v ní vlhkost. Do dolních přihrádek dáváme především ovoce a zeleninu, o patro výše rychle kazící se potraviny např. maso, ryby. Nad maso pak už patří masné výrobky, jako jsou šunky i salámy a také mléčné výrobky.

4 časté chyby při skladování

Při skladování potravin v lednici si dejte pozor především na tyto chyby, kterých se nevědomky často dopouštíme:

  1. Vše skladujeme v lednici. Ne všechny potraviny je třeba dávat do lednice, kde je chlad naopak znehodnotí, jedná se především o zeleninu jako je cibule, česnek, brambory, rajčata, z ovoce jsou to banány, citrusy i hroznové víno.
  2. Syrové maso skladujeme volně na talíři. Před uložením, ať už do lednice či mrazničky, je nutné maso uložit do uzavíratelné nádoby.
  3. Neudržujeme správnou teplotu v lednici. Stálou teplotu v lednici můžeme nevědomky narušit například uložením ještě horkého jídla, čímž zvyšujeme riziko růstu bakterií.
  4. Lednici příliš přeplňujeme. Pokud lednici přeplníme potravinami, výrazně v ní zhoršíme cirkulaci vzduchu, což může také zkrátit trvanlivost surovin.

Do lednice nakupujeme vždy tolik potravin, kolik jsme schopní zpracovat, zabráníme tím zbytečnému plýtvání, pokud potraviny nespotřebujeme. Potraviny, které otevřeme a vrátíme zpět do lednice, je nejlepší vždy označit fixou a napsat na ně aktuální datum.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky