Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 nejlepších receptů na grilované pochoutky. Jak postupovat, aby se nám grilování povedlo
Pixabay

Grilované pochoutky můžeme připravovat celoročně, ale nejvíce je oceníme při venkovním grilování. Hodí se na příjemné posezení s rodinou a přáteli. V našem přehledu jsou oblíbené a vyhledávané recepty na grilovaná jídla.

Grilování - oblíbená činnost na chalupě

Grilování je populární chalupářskou činností. Grilujeme nejen maso, které dopředu často marinujeme, ale i různé druhy sýrů (např. Hermelín) a zeleniny. Mezi nejoblíbenější patří cukety, lilek, cibule a rajčata - experimentujeme, připravujeme různé kombinace a zkoušíme další druhy.
  1. Grilovaný Hermelín
  2. Grilovaná kuřecí prsa Toronto
  3. Grilovaná "Tištínská" paprika
  4. Grilovaná krkovička
  5. Grilované závitky z cukety s Cottage
  6. Grilovaná zelenina
  7. Grilovaná žebra

1. místo

Grilovací koření na grilovaný Hermelín si vybereme podle své chuti. Základní recept lze ještě dále doplnit, např. kouskem rajčete, rozmačkaným česnekem, kapií a kroužky cibule. Hermelín výborně chutná s pečivem a s brusinkovou nebo švestkovou omáčkou.

2. místo

Kuřecí prsa dopředu namarinujeme, díky tomu budou skvěle chutnat a nebudou vysušená. K marinování nám stačí hodina na chladném místě. Kuřecí maso je mírně pikantní díky hořčici, sladké mleté paprice a oreganu. Podávat můžeme s čerstvou zeleninou a pečivem.

3. místo

Recept na grilovanou "Tištínskou" papriku se hodí, když spěcháme a chceme rychle vykouzlit nějakou pochoutku na grilu. Potřebujeme především papriky, výborné jsou i krásně vybarvené kapie. Na každou papriku využijeme trojúhelníček taveného sýru a plátek šunky

4. místo

Grilovanou krkovičku ocení všichni milovníci pikantních chutí. Marináda, do které nakládáme maso (nejlépe přes noc), je výrazná díky pálivé červené paprice. Naložené plátky masa osušíme, opečeme a podáváme buď s chlebem nebo s bramborem.

5. místo

Grilované závitky z cukety a Cottage jsou atraktivní už na pohled. Mletý pepř, česnek a bazalka zvýrazní jejich chuť. Plátky před plněním necháme posolené krátce "vypotit", po naplnění z nich srolujeme závitky, které zpevníme párátkem nebo nití. Po grilování je podáváme s pečivem.

6. místo

Grilovat můžeme různé druhy zeleniny. Mezi nejoblíbenější patří baklažán (lilek), cuketa, papriky a cibule. Naše video názorně předvádí, jak zeleninu připravit a jak při grilování postupovat. Skvělá chuť závisí i na vhodně zvoleném koření. Zeleninu můžeme jíst s pečivem a používat jako přílohu k masu.

7. místo

Na grilovaná žebra si připravíme výraznou marinádu, do které mimo další suroviny patří chilli papričky a dijonská hořčice. Upravit si ji můžeme samozřejmě podle vlastní chuti. Příprava masa je podle tohoto receptu pracnější, ale výsledek stojí zato - získáme dobře propečené, křehké a pikantní maso.

Naše recepty jsou inspirací, kterou si můžeme dále upravovat podle vlastních chutí a zvyklostí. Přejeme příjemné chvíle při grilování.

 

 

 

 

 

 

Tento tip je užitečný

Pokud se vám tip líbí  klikněte na tlačítko

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům