Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrazák je skvělá věc na uchování potravin. Zmrazení je k potravinám šetrné a uchová potřebné živiny. Je ale důležité dodržet několik zásadních pravidel, aby maso zůstalo kvalitní tak, jak potřebujeme.

I když maso hluboce zmrazíme, nelze ho mít v mrazáku donekonečna. Zmrazením jeho trvanlivost prodloužíme, ale přesto je třeba hlídat, jak dlouho ho tam máme. Neméně důležitá je také příprava masa před zmrazením. Pojďme si projít, které zásadní kroky bychom neměli opomenout.

Jak připravit maso do mrazáku

Velkým pomocníkem je vakuovačka, díky které z mrazícího sáčku odsajete přebytečný vzduch a sáček bezpečně uzavřete. Uzavřít sáček pomůže také svářečka na fólie a oceníme jistě i sáčky se zipovým uzávěrem.

  1. Před zmrazením maso pořádně očistěte od blanek, tuku i dalších částí, které v mase nechcete. Vhodné je i maso vykostit, ušetříte si místo v mrazáku.
  2. Maso pokrájejte na takové části, které po rozmrazení beze zbytku spotřebujete.
  3. Maso určené na guláš je nejlepší rovnou nakrájet na kostky, později si ušetříte práci.
  4. Nezapomeňte si sáčky s masem popsat a nespoléhejte na to, že po zmrznutí poznáte, co je uvnitř. Důležité je také zapsat datum, kdy bylo maso zmrazeno.
  5. Údaje o tom, jak dlouho konkrétní druh masa může být zmrazený, závisí na teplotě v mrazáku. Najdete ho v návodu a často také přímo uvnitř mrazničky.

Máte nějaké další tipy nebo zkušenosti s mrazením masa? Napište nám je do komentářů pod článkem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více