Pečená jablka jako lehký vánoční dezert: Vyzkoušejte pochoutku plnou sladké šťávy
Jablíčka jsou tradičním podzimním a zimním ovocem a úžasnou potravinou, která se dá zpracovat na mnoho způsobů ve sladké i slané kuchyni. Jablka na Vánoce jsou příjemným odlehčením od smaženého masa, tučného salátu a sladkého cukroví.
Ochutnávání cukroví při pečení a zdobení mnohdy způsobí, že na Vánoce už na něj nemáme chuť. Poradíme vám, jak připravit svěží ovocný dezert, který můžeme jíst horký i studený a ocení ho nejen vaše rodina, ale i vaši hosté.
Jak připravit pečená jablka
- Z ovoce odstraníme jádřinec - speciálním vykrajovátkem, ostrým nožíkem nebo trubičkou na kremrole.
- Připravíme si nádivku z mletých ořechů, nasekaných rozinek, rumu, skořice, medu, popřípadě se špetkou cukru.
- Nádivkou naplníme jablka, pěkně upěchujeme a pak nařízneme slupku, aby při pečení nepraskla.
- Vložíme do máslem vymazaného pekáčku, podlijeme trochou vody, aby se jablka nepřipekla a posypeme drobenkou.
- Jablíčka upečeme a servírujeme poprášené moučkovým cukrem se skořicí a ořechy nebo přidáme kopeček šlehačky, zmrzliny či jogurtu.
Sladké drobečky
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Drobenka je malý zázrak na koláčích. Jak ji dovést k dokonalosti?
Jak spařit rozinky horkou vodou nebo namočit do rumu. Rozinky díky jednoduchému postupu budou chutné a měkké
Už jste ochutnali jablka v županu? Oblíbená dobrota našich babiček nám přijde k chuti během podzimních dnů
Komentáře