Jak si v letadle objednat nejméně rizikové jídlo, které navíc dostanete mezi prvními? Jistí to asijská a bezmasá kuchyně, říká expertka
10. 7. 2023 Cestování
O stravování v letadlech se vede debata již dlouhá léta. Dokonce i někteří členové palubního personálu totiž připouští, že kvalita a čerstvost některých pokrmů není dostatečná. Aby se lidé, kteří cestují třeba na dovolenou, nemuseli bát se v letadle najíst, přišla manažerka komunikace jedné ze společností s dobrou radou.
Rada odborníka
Podle marketingové odbornice Victorie Baillieové je problém v leteckém stravování „na stole“ a jeho řešení bude nutné v nejbližší době nalézt. Zatím poradila cestujícím, aby si objednávali pokrmy, u kterých si mohou být jisti jejich nezávadností a navíc jako bonus dostanou i přednostní servis, informuje britský deník Express.
Mohlo by vás zajímat
Kvalitnější jídlo dostanete rychleji
„V letadle si vyberte asijsko-vegetariánskou variantu,“ sdělila PR manažerka společnosti Skyscanner. „Dostanete najíst dřív než ostatní, vyhnete se všemu příliš mastnému a jsem přesvědčená, že jídla, která jsou více specializovaná, jsou mnohem kvalitnější, protože se vyrábějí v menších dávkách,“ překvapila Baillieová.
Speciální jídlo má přednost
Protože u některých společností či cestovních kanceláří je třeba si jídlo objednávat již při nákupu letenky, mají mít cestující s volbou speciálních druhů jídla jistotu, že budou obslouženi jako první. „Pokud chcete jíst na palubě a nechcete čekat zbytečně dlouho, stačí si objednat speciální jídlo, například veganské nebo košer,“ vysvětluje bývalá letuška Caroline Kneitzová.
„Speciální jídla, která je třeba předem objednat, se vždy vydávají jako první. Navíc, pokud letíte v noci, je obzvláště užitečné dostat jídlo dříve, protože se můžete dřív odebrat ke spánku,“ dodává.
Pozor na kávu či sýr
Svůj příspěvek do debaty o špatné kvalitně jídla a nápojů na palubách letadel přidala nedávno i letuška, kterou britská média prezentují jako Whytney. Podle jejího názoru není bezpečné si při cestě dávat vodu, čaj či kávu, nedoporučuje také sýry, těstoviny, polévky a sendviče s masem.
Zdroje informací:
express.co.uk - How to make sure you ALWAYS get fed first on flights (and get better quality food)
thesun.co.uk - I’m a flight attendant – here’s the food and drinks you should NEVER eat on a plane
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Upekla jsem mandlový koláč podle receptu Josefa Maršálka. Áňa z něj byla nadšená
Letuška varuje: Na kávu v letadle zapomeňte a vyhněte se i alkoholu a těstovinám. Co ještě nekonzumovat na palubě?
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 8 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 9 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 20 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Meloun na tři způsoby: Lahodný je v kombinaci se sýrem, ale výtečná je i svěží melounová limonáda s meduňkou
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Okurková pomazánka benedictine ze tří ingrediencí: Je levná, rychlá a vynikající namazaná na toastu i jako dip