Krkovička s česnekem a bylinkami: Voňavou pochoutku ze šťavnatého masa je dobré předem alespoň dvě hodiny marinovat
7. 2. 2024 Vaření
Přemýšlíte o rychlém masitém obědu, na kterém nic nepokazíte? Tak to je například krkovička s česnekem a bylinkami. Voňavý pokrm je snadný na přípravu, neuvěřitelně šťavnatý a plný skvělých chutí.
Krkovička, česnek a bylinky
Krásná trojice, ze které může vzejít jen dobrota, a to i přes fakt, že se dají použít různé varianty přípravy i bylinek. Krkovička bývá krásně šťavnatá, a pokud nedáváme přednost libovějšímu masu, čeká nás výborný oběd. Abychom si mohli vychutnat skutečně lahodné jídlo, je lepší nechat maso pár hodin marinovat. Alespoň dvě hodiny. A s tím je nutné počítat před přípravou.
Mohlo by vás zajímat
Bylinková marináda na krkovičku
Spoustu chuti dodá masu česnek, který doplníme o různé bylinky a zakápneme olejem. Výborně se hodí třeba šalvěj, tymián, rozmarýn, dá se využít i bazalka a libeček. Na libeček je třeba dávat pozor, protože je velmi aromatický a mohl by přehlušit ostatní chutě. K tomuto základu můžeme přidat worchesterovou omáčku, někdo zase používá hořčici.
Většina Čechů považuje oběd za hlavní jídlo dne, které má být velké a vydatné. Pravdou ale je, že mnohé národy preferují naopak velké večeře a obědvají lehce a narychlo. Ať si vyberete to, či to, ať…
Krkovička s česnekem a bylinkami
Na přípravu budete potřebovat: 4 plátky vepřové krkovice bez kosti, pepř, sůl, 5 stroužků česneku, několik lístků libečku, šalvěj, několik snítek tymiánu, 1 větvičku rozmarýnu, 1/2 lžíce worcesteru, 2 lžíce oleje a olej na pánev.
Jak na to? Plátky krkovičky jemně naklepejte, nařízněte na okrajích, aby se na pánvi nekroutily, osolte je a opepřete. Do hmoždíře dejte oloupaný česnek, bylinky, worchester, olej a utřete vše do husté marinády. Marinádu naneste na maso a vetřete ji do něj. Dejte do misky, zavřete ji a uložte na pár hodin do lednice.
Po odležení vyndejte maso z lednice. Na pánev nalijte olej a rozehřejte ho. Do něj vložte maso a zprudka ho opečte z obou stran. Na pánev do oleje můžete vložit větvičku rozmarýnu, aby chuť a vůně masa byly ještě intenzivnější. Jako přílohu ke krkovičce s česnekem a bylinkami můžete servírovat na másle pečené neloupané nové brambory s česnekem a rozmarýnem, ale výborně k ní chutnají i obyčejné vařené brambory.
Náš tip: Krkovičku si můžete připravit na řadu různých způsobů. Přichystejte si třeba tuto krkovičku z trouby podle následujícího videoreceptu:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Krkovice na houbách a česneku: Šťavnaté maso má výraznou chuť díky houbám, sekanému česneku a správné směsi koření
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Krupicové nočky do polévky už potrápily nejednoho začátečníka. Poradíme dva způsoby přípravy
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 8 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 9 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 20 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19