Bylinkové máslo je mimořádně lahodné. Snadno je připravíte podle videonávodu
Lahodné bylinkové máslo krásně voní po bylinkách, jemně se roztírá a chutná prostě báječně. Skvěle se hodí na zapékání, na maso, do pomazánek nebo třeba jen tak na čerstvé pečivo. Ukážeme vám jednoduchý návod, jak si takové máslo připravit jednoduše a pohodlně i doma.
Už nemusíte kupovat drahé bylinkové máslo v obchodě, protože si ho můžete připravit jednoduše a snadno i doma. K jeho přípravě vám postačí směs bylinek, česnek a máslo, které se nechá změknout na pokojovou teplotu. Hotové bylinkové máslo skvěle dochutí maso, pomazánky, tousty, bagety nebo třeba čerstvý krajíc chleba, který dovede k dokonalosti.
Mohlo by vás zajímat
Návod na přípravu bylinkového másla
Na přípravu domácího bylinkového másla budete potřebovat změklou kostku másla, čerstvé bylinky a česnek.
- Změklé máslo dejte do misky a vyšlehejte metličkou.
- Nasekejte bylinky podle chuti, např. pažitku, petržel, medvědí česnek.
- Oloupejte česnek a prolisujte ho.
- Připravené bylinky a česnek přidejte do vyšlehaného másla, osolte a opepřete.
- Na vále si rozložte potravinovou fólii a dejte na ni připravené máslo.
- Zabalte, dejte do alobalu a uložte do lednice.
Jak si rádi vychutnáte tohle skvělé máslo? Preferujete jeho použití na dochucení masa nebo ho máte nejraději jen tak s pečivem? Máme pro vás pár rad a tipů, jak se dá skvěle využít.
Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 16 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 16 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře