Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve: Šťavnaté jemné masíčko ve smetanové omáčce skvěle ladí s kolínky
Zdroj: Toprecepty, mika59

Jídla z jednoho hrnce jsou úsporná na nádobí i na čas, můžete si na nich ale i výborně pochutnat. Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve jsou právě takovým případem výtečného a rychlého pokrmu.

Co je potřeba na kuře z jedné pánve

Kuře samotné je skvělou surovinou na přípravu pokrmu. Úpravy s ním jsou velmi rychlé, a když ještě přidáme další ingredience tak, že celé jídlo přichystáme v jednom hrnci, je to ještě jednodušší. 

Ideální jsou stehenní řízky, s nimi bude jídlo vždy vynikající díky jejich jemnosti a šťavnatosti. Zvolit můžeme i kuřecí prsa, která mohou být sušší, když jim nedopřejeme tu správnou úpravu. Potřebují jen prudké a rychlé opečení. Prospívá jim také marinování, a to alespoň půl hodiny, například v sójové omáčce. Jindy zase můžeme naložit kuře do tymiánu, rozmarýnu (nebo jiných bylinek), česneku, soli a oleje. 

Výhodou dnešního receptu, který najdete níže, je to, že je maso doplněno o smetanovou omáčku.

Kuřecí maso by mělo přijít do hezky rozehřátého oleje (hodí se řepkový olej, ale i přepuštěné máslo ghí). Tam ho necháme zprudka osmahnout dozlatova. Maso by mělo být v jedné vrstvě a okolo mít trochu místa, aby se hezky opeklo. Stačí asi čtyři minuty z každé strany. Do masa nikdy nepícháme vidličkou, aby z něj nevytekla šťáva. 

Z jednoho pekáčku

Potřebujete nakrmit několik hladových krků, a to co možná nejrychleji? Recepty z jednoho pekáče jsou přesně to, co hledáte. Vaření v tomto stylu znamená, že připravujete nějakou dobrotu, většinou…

Jak připravit kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve

Na tři porce si připravte: 2 větší stehenní řízky, 1 červenou papriku, 1 zelenou papriku, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 1,5 hrnku kolínek (nebo jiných drobných těstovin), 2 hrnky drůbežího vývaru, 0,5 hrnku 12% smetany, 1 lžičku uzené papriky, 1 lžíci sójové omáčky, strouhaný sýr (nemusí být), olej, sůl a mletý pepř.

Jak na to? Maso nakrájejte na kousky, smíchejte se sójovou omáčkou a zakápněte olejem. Nechte půl hodiny uležet. Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kousky. Papriky očistěte, zbavte jádřince a nakrájejte na kousky. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.

Do vyšší pánve nalijte olej a nechte ho rozehřát. Pak v něm zprudka opečte připravené maso. Přidejte cibuli, česnek a papriky. Chvíli restujte. Ochuťte uzenou paprikou, solí a pepřem. Nasypte těstoviny a zalijte polovinou vývaru. Pánev přiklopte a vařte pozvolna s občasným mícháním. Hlídejte těstoviny a podle potřeby postupně přilévejte vývar. Když začínají těstoviny měknout, přilijte smetanu. Vařte společně do změknutí těstovin. Na závěr je možné přidat sýr. Dochuťte a můžete podávat.

Náš tip: Připravte si kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve podle následujícího videoreceptu:

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Související obsah

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více