Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve: Šťavnaté jemné masíčko ve smetanové omáčce skvěle ladí s kolínky
1. 5. 2024 Vaření
Jídla z jednoho hrnce jsou úsporná na nádobí i na čas, můžete si na nich ale i výborně pochutnat. Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve jsou právě takovým případem výtečného a rychlého pokrmu.
Co je potřeba na kuře z jedné pánve
Kuře samotné je skvělou surovinou na přípravu pokrmu. Úpravy s ním jsou velmi rychlé, a když ještě přidáme další ingredience tak, že celé jídlo přichystáme v jednom hrnci, je to ještě jednodušší.
Ideální jsou stehenní řízky, s nimi bude jídlo vždy vynikající díky jejich jemnosti a šťavnatosti. Zvolit můžeme i kuřecí prsa, která mohou být sušší, když jim nedopřejeme tu správnou úpravu. Potřebují jen prudké a rychlé opečení. Prospívá jim také marinování, a to alespoň půl hodiny, například v sójové omáčce. Jindy zase můžeme naložit kuře do tymiánu, rozmarýnu (nebo jiných bylinek), česneku, soli a oleje.
Výhodou dnešního receptu, který najdete níže, je to, že je maso doplněno o smetanovou omáčku.
Mohlo by vás zajímat
Jak udělat kuřecí maso na pánvi
Kuřecí maso by mělo přijít do hezky rozehřátého oleje (hodí se řepkový olej, ale i přepuštěné máslo ghí). Tam ho necháme zprudka osmahnout dozlatova. Maso by mělo být v jedné vrstvě a okolo mít trochu místa, aby se hezky opeklo. Stačí asi čtyři minuty z každé strany. Do masa nikdy nepícháme vidličkou, aby z něj nevytekla šťáva.
Potřebujete nakrmit několik hladových krků, a to co možná nejrychleji? Recepty z jednoho pekáče jsou přesně to, co hledáte. Vaření v tomto stylu znamená, že připravujete nějakou dobrotu, většinou…
Jak připravit kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Na tři porce si připravte: 2 větší stehenní řízky, 1 červenou papriku, 1 zelenou papriku, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 1,5 hrnku kolínek (nebo jiných drobných těstovin), 2 hrnky drůbežího vývaru, 0,5 hrnku 12% smetany, 1 lžičku uzené papriky, 1 lžíci sójové omáčky, strouhaný sýr (nemusí být), olej, sůl a mletý pepř.
Jak na to? Maso nakrájejte na kousky, smíchejte se sójovou omáčkou a zakápněte olejem. Nechte půl hodiny uležet. Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kousky. Papriky očistěte, zbavte jádřince a nakrájejte na kousky. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.
Do vyšší pánve nalijte olej a nechte ho rozehřát. Pak v něm zprudka opečte připravené maso. Přidejte cibuli, česnek a papriky. Chvíli restujte. Ochuťte uzenou paprikou, solí a pepřem. Nasypte těstoviny a zalijte polovinou vývaru. Pánev přiklopte a vařte pozvolna s občasným mícháním. Hlídejte těstoviny a podle potřeby postupně přilévejte vývar. Když začínají těstoviny měknout, přilijte smetanu. Vařte společně do změknutí těstovin. Na závěr je možné přidat sýr. Dochuťte a můžete podávat.
Náš tip: Připravte si kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve podle následujícího videoreceptu:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Chléb ze špaldové a žitné mouky: Poradíme vám s postupem a jiný už chtít nebudete
Chleba můžeme kdykoliv koupit v obchodě, ale není nad ten vlastní, domácí, který vydrží týden zabalený v utěrce a je pořád velmi dobrý. Poradíme vám,… Číst více
Pečeme s Ivou: Tmavý žitný chleba připravíme velmi snadno. Nejlépe chutná s jemnou tvarohovou pomazánkou a pažitkou
Máte rádi kváskové chleby a chutná vám tmavý… Číst více
Reuben polévka výborně zahřeje, nasytí a chutná úplně stejně jako slavný americký sendvič se zelím
Pokud máte v oblibě zelné polévky, možná vás… Číst více
Smørrebrød: Na typický dánský obložený chlebíček se použije místo veky žitný chléb, místo vlašáku pěna z červené řepy a sleď
Na chlebíčkách si pochutnáváme nejen u nás,… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Nejlepší recepty z kuřecího masa: Je libo kuře pečené, grilované či v omáčce?
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 10 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 13 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nakrájet cibuli. Zvládnete to bez říznutí i potoků slz. Poradíme, jak na to
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Proč nikdy nemýt kuřecí maso před přípravou? Odborníci varují: Riskujete onemocnění i zhoršení chuti pokrmu