Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Základní hnědá omáčka

Základní silná omáčka, která se dá využít i na přípravu dalších pokrmů. Z kořenové zeleniny, uzeniny, kostí a vína připravíme omáčku, kterou po vychladnutí můžeme zamrazit a mít ji tak vždy po ruce.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 330 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 300 min 4-5 hodin

330 min (30 min příprava + 300 min tepelná úprava, 4-5 hodin)

4. 6. 2010 18:46

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie31 054 kJ / 7 422 kcal
Bílkoviny680,64 g
Tuky503,95 g
Vláknina24,90 g
Cholesterol 1,71 g
Sodík 7,76 g
Sůl18,84 g
Sacharidy30,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Množství surovin lze upravit podle toho jaké množství chceme uvařit.

Koření podle vlastní chuti. To víš, nevaříš prvně. Tři listy, čtyři bobky a deset-patnáct pepřů. To nechám na tobě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Radka

28. 12. 2016 02:13

Dává se tam voda? Kolik té vody? Díky

medmic

7. 4. 2014 13:27

Jo tohle je klasika, variant je více, vizuálně skoro všechny jsou stejné viz např. fotka tady http://gastronomie-typ.blogspot.cz/2012/04/univerz...

Je to takové zvláštní jídlo, na jednu stranu se tím opovrhuje, jako čímsi školnojídelnovým, na druhou jednoduchost občas má své výhody. A když se nepoužije chemie, tak vlastně neexistuje důvod nadávat na zdravost. Jen ten vzhled... :-D

smok

26. 9. 2012 00:32

boze to jsou kecy, to si nech na blog a ne do receptu. mozna, ze by recept byl dobrej, ale filtrovat ho z tech kecu nebudu. du na jinej

mio

27. 6. 2011 11:53

Tak pardon, tohle je sice hezký recept, určitě ho zkusím, ale od UHO ze závodky to má hoooodně daleko. Žeby tam lili víno, nebo dávali šunku, to silně pochybuji

kaja.f

5. 2. 2011 21:02

pred chvili jsem dovarila a je to naprosto bozi!!! dalo mi dost premahani to opravdu nalit do formicek a nesezrat to rovnou :-D

Sanynka Sanynka

16. 12. 2010 13:43

super:-D:-D:-D:yes:

hollydolly

2. 8. 2010 19:05

Bezkonkurencni! :yes:

AniCiz

5. 6. 2010 15:11

:yes::-D:-))

Colombo65 Colombo65

5. 6. 2010 10:51

Druhý nejlepší "LIVE" (živě) napsaný postup výroby UHO, první byla asi Dobromila R. nebo se pletu a jan.alois je numero UNO?;-);-);-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

5. 6. 2010 08:55

Jene jsem ráda,že tě tady máme na Topkách,to je vždy počteníčko na jedničku a více.Jen tak dál ať si užijí naše bránice:yes::-D:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 6. 2010 23:28

jan.alois:-)):-D, trochu jsem to popletla, jasně, omáčka, ne poleva!!:-)):-D

jan.alois jan.alois

4. 6. 2010 23:25

univerersální hnědá
omáčka neboli uho . cibule olej mouka . a potom byla ještě polévka MNV mrkev nudle voda za kačku deset

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 6. 2010 23:22

No, můj syn, když se učil na kuchaře, tak tomu říkali UHO:-))..univerzální hnědá poleva:-)):-D, jak píše isahu;-)

jan.alois jan.alois

4. 6. 2010 23:07

Od Drobka mně to těší ale dámy nezoufejte jsem vám nakloněn.
:-O:-))

Drobek Drobek

4. 6. 2010 21:49

Krásné, UHO jak by měla být a není. Zasloužíš veřejnou pochvalu před otevřenou lednicí. A bod ode mne k tomu.:-))

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: uho omáčka uho uho omáčka recept omačka uho recept omáčka uho uho recept recept na uho omáčku základní omáčka recept na uho základní tmavá omáčka recept na hnědou omáčku jak udělat hnědou omáčku recept uho tmava omáčka jak ztmavit omacku univerzální hnědá omáčka-recept jak udelat uho uho omáčky tmave omacky recept na uho omacky

Suroviny: cibule, mrkev, petržel, celer, šunka od kosti, kost telecí, slanina, tymián, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, ghee, olej, sůl, madeira

TopRecepty.cz

Základní hnědá omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MJ1O