Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční balíček za 499 Kč

Do obchodu

Perníčky, které jsou hned měkké

Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. A co teprve, když se ozdobí bílkovou polevou. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. Ovšem s tímto receptem je budete mít měkké ihned.

Více

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min

80 min (72 min příprava + 8 min tepelná úprava)

24. 12. 2008 23:53

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie12 204 kJ / 2 917 kcal
Bílkoviny68,30 g
Tuky70,95 g
Vláknina12,10 g
Cholesterol 858 mg
Sodík 3,52 g
Sůl0,45 g
Sacharidy495,27 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Každý harmonogram s přehledem postupu vánočního pečení vám doporučí, abyste perníčky upekli alespoň tři týdny před Vánocemi. Obvykle se totiž musí rozležet. I s těstem někdy bývá potíž, lepí se, trhá, kroutí se při pečení. Ne však s tímto.

Recept, který mi poskytla kamarádka Andrea, je skutečný kuchařský poklad. Nějakým zázrakem jsou totiž tyto perníčky okamžitě měkké, s těstem se skvěle pracuje, a hlavně taky dobře chutnají.

Co se týká složení, nenajdete v nich žádnou speciální surovinu a nebudete potřebovat ani žádný tajemný přípravný rituál. Proti jiným receptům je rozdíl hlavně v poměru ingrediencí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Marfyk

před 5 hodinami

Děkuji za prima recept. Přidala jsem ještě kakao....a už přidávám dětem ke svačině do školy <3:-)

Odeta Wollmanova

3. 12. 2021 18:49

Mám recept se stejným poměrem surovin, ale jmenují se Třené perníčky. Cukr se utře s máslem do bíla, přidá se vejce a med a po smíchání zbytek suchých surovin. Než nachystám plechy a formičky si těsto odpočine v chladu, ale stane se, že i do druhého dne. Opravdu jsou hned měkké, vozíme na cesty. Nejraději mám kolečka s mandlí. U nás jedou spíš perníčky silnější a podle tvarů jsou z této dávky 2 velké plechy. Potírám před pečením rozšlehaným bílkem.

Pavla.D

3. 12. 2021 11:40

poprvé v životě jsem dělala perníčky a super

jarmla

25. 11. 2021 05:43

Moc dobré.

taddy1

24. 11. 2021 12:08

Konečně v 61 letech se mi povedly perníčky "jedna báseň". A že jsem za ty roky vyzkoušela nějakých receptů! U tohoto už zůstanu. Děkuji a doporučuji.:-K

1Iwule

23. 11. 2021 17:00

Dnes jsem upekla. Podařily se a jsou opravdu chuťově moc dobré. Děkuji a ukládám si na příště.

7Lenulka2477

22. 11. 2021 18:16

Lucy75: Zajímavý recept, ale i vaše dokonalá recenze, díky které jsem perníčky vyzkoušela. Jsou skvělé, dnes dělám další dávku:-D DĚKUJI:-8

Lucy75

15. 12. 2020 21:10

<3 Kvůli tomuto geniálnímu receptu jsem se SEM ZAREGISTROVALA, ABYCH MOHLA PODĚKOVAT !! Že jsem ve svých 45letech po x marných pokusech KONEČNĚ UPEKLA MĚKOUČKÉ PERNÍČKY !! Dřív byly jak šutr.. letos jsem vsadila na tohle a jsem vděčná !! vyválela jsem na hrubší a jsou jak med a heboučké.. nic tvrdého.. Děkuji !!:yes::-K Jinak i na silnější kousky stačí osm minutek v pohodě a fakt maličko dál od sebe, dost "nabudou", což vůbec není na škodu :-8

Lubka9

15. 12. 2020 11:05

Nicole.H: Ano, dělal jsem z třetinové dávky a vyšlo to na jeden plech.

Lubka9

15. 12. 2020 11:03

Včera jsem dělal těsto - poprvé - a dnes jsem upekl, vše je super, ale vykrojené formy perníku se musí dávat hodně daleko od sebe na pečící papír na pekáči, jinak se spečou dohromady ! Chuťově to nemá chybu !

Anna S

6. 12. 2020 19:27

S těstem se výborně pracuje, minimum mouky na podsyp. Pridala jsem lzicku skoricea hnedy cukr. Do dalsi varky pridam lzicku kakaa. Mam radsi tmavsi.
Ale super...presne 8min. Dekujeme :-)

ScarlettCrimson

6. 12. 2020 14:38

Úžasné, dokonalé. Prostě nejlepší <3

MisaP3

27. 11. 2020 05:23

Včera jsme je upekli poprvé a už nikdy jinak. Jsou výborné a opravdu měkké :yes:

Crussida

16. 11. 2020 14:41

Teď jsem je dopekla z poloviční dávky na zkoušku. Recept jsem dodržela jen na poloviční dávku jsem dala celou a půl lžičky koření. S těstem se mi pracovalo OK. Trošku jsem se bála, když jsem začala válet, že praská a měla jsem dát víc másla jak tu všichni psali, ale nakonec to žádná tragédie nebyla! :) Horkovzdušná trouba 170, 7 minut. Nevím, nezdály se mi hotový tak jsem to tam ještě na minutu šoupla. Takže 8 minut cca. Zkoušela jsem tenčí - ty trošku zezlatověly a tluščí ty si zachovaly světlou barvu. Tenčí trošku křupavý, ale zuby si o to fakt nevylámete. Tluščí měkký. Za mě super. :yes:
PS: Poloviční dávka je cca jeden plech - cca 30 kousků, ale záleží jaké máte vykrajovátka, že :) Já dělala variaci koček, nějaké menší některé větší. :-8

gabikka

1. 12. 2019 22:56

Dělám je už několikáté Vánoce. Jsou skvělé. Dnes opět už jsou v krabici.:yes:

1 2 3 4 6 10 15 19

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: perníčky recept na perníčky nejlepší recept na perníčky vánoční perníčky hned měkké pečení perníčků perníčky recept vánoční perníčky měkké recept vánoční cukroví nejlepší recepty perníčky těsto na perníčky nejlepší perníčky recept perničky těsto na perníčky hned měkké pečení perníčků recept těsto na perníčky měkké pečeni pernicku recepty perníky ihned měkké domaci perničky perníčky bez medu zázvorky recept měkké perniky recept

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, máslo, vejce, med tekutý, soda jedlá, koření do perníku, žloutek, poleva bílková

TopRecepty.cz

Perníčky, které jsou hned měkké

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6xw