Perníčky, které jsou hned měkké
Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. Ovšem s tímto receptem je budete mít měkké ihned.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 204 kJ / 2 917 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,30 g |
Tuky | 70,95 g |
Vláknina | 12,10 g |
Cholesterol | 858 mg |
Sodík | 3,52 g |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 495,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme všechny suché přísady v misce, přidáme ostatní ingredience a ručně zpracujeme na měkké těsto. Pokud máme kuchyňského robota, vložíme vše do mísy a zpracujeme přístrojem.
Krok 2: Hotové těsto je měkké a poddajné, asi jako pružná plastelína. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme přes noc odležet v lednici.
Krok 3: Troubu předehřejeme na 160 °C a plechy na pečení (budou potřeba nejméně dva) vyložíme pečicím papírem.
Krok 4: V malé misce vidličkou rozmícháme žloutek s jednou lžící vody.
Krok 5: Odleželé těsto vyválíme na pomoučněném vále na sílu přibližně 0,5 cm, vykrájíme tvary a narovnáme je na plech.
Krok 6: Pečeme 8–10 minut a ihned po vytažení potíráme horké kousky na horní straně rozšlehaným žloutkem, aby dostaly pěkný lesk. Necháme je vychladnout na mřížce a teprve pak zdobíme polevou.
Zveřejněno 25. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníčky, které jsou hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6xw
Moje poznámka
Perníčky, které jsou hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6xw
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 15 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 6 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 7 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 8 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 9 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 9 hodinami
Maková náplň
mismi před 9 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 11 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 12 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 12 hodinami
Tématické fráze:
perníčky,
recept na perníčky,
nejlepší recept na perníčky,
vánoční perníčky hned měkké,
pečení perníčků,
perníčky recept,
vánoční perníčky měkké recept,
vánoční cukroví nejlepší recepty perníčky,
těsto na perníčky,
nejlepší perníčky,
recept perničky,
těsto na perníčky hned měkké,
pečení perníčků recept,
těsto na perníčky měkké,
pečeni pernicku recepty,
perníky ihned měkké,
domaci perničky,
perníčky bez medu,
zázvorky recept měkké,
perniky recept
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
soda jedlá,
koření do perníku,
máslo,
vejce,
med tekutý,
žloutek,
poleva bílková
Komentáře (375)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Moc děkuji za odpovědi.
Jak uskladnit cukroví: V krabicích ho zachráníte před ztvrdnutím i před snědením
Recept ještě nebyl hodnocen 2,0
Akorát mi dost nabyly, takže při druhé várce jsem je udělala tenčí než 0,5cm