Pilaf se šafránem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 262 kJ / 1 497 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,90 g |
Tuky | 59,47 g |
Vláknina | 11,65 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,17 g |
Sacharidy | 212,80 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 7. 2020 17:40
Marie Svarcova: Maruška, díky za fotku.
5. 7. 2020 10:42
tejaja: hezký odkaz
šafránové nitky se nejčastěji nahrazují/ míchají se světlicí barvířskou, proto se jí taky říká "falešný šafrán", no a prášek zase s kurkumou......
šafránové nitky se nejčastěji nahrazují/ míchají se světlicí barvířskou, proto se jí taky říká "falešný šafrán", no a prášek zase s kurkumou......
5. 7. 2020 10:28
moc se mi recept líbí, šafránové rizoto dělám (dovolila jsem si přidat foto). Koupila jsem šafrán u nás na trhu, v Turecku na trhu ale žádný nebarvil. Dostala jsem šafránovou pastu z Itálie a pak to mělo tu správnou barvu i chuť.
5. 7. 2020 07:58
Eja57: V tom neporadím, ktorý je lepší...mne ho doniesla sestra z Turecka. Čítala som, že španielsky šafrán je jemnejší ako ten divoko pestovaný z Turecka alebo Iránu, ale osobne nemám skúsenosť, tak to neviem potvrdiť.
Inak, možno pomôže tento článok o šafráne (ako poznať pravý šafrán, kvôli cene sa často falšuje) : https://zuzanagergelova.sk/5-trikov-ako-zistit-ci-...
Inak, možno pomôže tento článok o šafráne (ako poznať pravý šafrán, kvôli cene sa často falšuje) : https://zuzanagergelova.sk/5-trikov-ako-zistit-ci-...
5. 7. 2020 07:44
K šafránu...kde kupujete? Překvapilo mne Kotányi, v přepočtu na gram za cca 350 Kč bude asi opravdu z Íránu...a je podle mne fakt kvalitní, vyzkoušeno....
5. 7. 2020 07:00
bofinka: Ako znel recept, tak som urobila. Ak robím nový recept, tak ho robím vždy podľa uvedeného postupu, až na druhýkrát si ho pozmením, ak mám ten pocit, že treba, podľa svojej chuti.
O možnosti prazženoia šafránových blizien sa píše aj tu: https://books.google.sk/books?id=OVCNDwAAQBAJ&pg=P...
O možnosti prazženoia šafránových blizien sa píše aj tu: https://books.google.sk/books?id=OVCNDwAAQBAJ&pg=P...
4. 7. 2020 22:11
Safran se tepelne upravuje minimalne, protoze je chutove termolabilni. Barva neni problem, ta vzdy zustane. Urcite se neprazi na suche panvi, ale pridava se, pokud ve forme safranovych vlaken, do maleho mnozstvi teple vod - vyvaru - mleka.
Zde jde o pripravu ryze pilaf, bych ho nejprve namocila do teple vody - staci maly salek a pridala ho az ke konci tepelne upravy do kastrolu, kde se vari ryze.
V pripade ryze pilaf pecene v troube, musi byt pridan hned po osmazeni ryze spolecne s varici tekutinou.
Zde jde o pripravu ryze pilaf, bych ho nejprve namocila do teple vody - staci maly salek a pridala ho az ke konci tepelne upravy do kastrolu, kde se vari ryze.
V pripade ryze pilaf pecene v troube, musi byt pridan hned po osmazeni ryze spolecne s varici tekutinou.
4. 7. 2020 21:45
Tak to jsem nevěděla, že se šafrán musí předem namáčet. Jelikož ho miluju, tak ho používám docela často, hlavně do hovězího vývaru, ale jen ho tam frknu.
4. 7. 2020 20:17
Eja57: Bohužiaľ, Anička má pravdu, neviem, nedá sa to identifikovať. Je to z novších čias, pretože som ho mala z časopisu ofotený, ale skutočne neviem. Predtým som si recepty vystrihovala a lepila do veľkých zošitov (mám ich 17), teraz si to ofotím, ak sa mi recept páči.
4. 7. 2020 20:11
Eja57: Jestli Tejaja vystřihovala recepty z časopisů, tak už to možná ani nezjistí. Já tedy takový problém u některých receptů mám, proto to píšu. Zdravím!
4. 7. 2020 19:50
Terezko, z jakého časopisu? Že je šafrán nutno namočit a použít výluh i s nitkami je jasné, ale že předtím tepelně upravit jsem nenašla nikde...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 7 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 9 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 10 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 12 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 6 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 7 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 7 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 8 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 8 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 9 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 9 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 9 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Nechte svůj talíř rozkvést jedlými květy: Sedmikrásky krásně zdobí, pampelišky zkuste do salátu
Piškotová roláda plněná krémem nebo šlehačkou: Jednodušší postup asi nenajdete
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Další recepty
Suroviny: rýže, cibule, máslo, olej olivový, rozinky, koření hřebíček, semínka slunečnicová,
Pilaf se šafránem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4MnJ
11 názorů