Vydatná bramborová polévka s krupkami nebo pohankou
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 137 kJ / 989 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,40 g |
Tuky | 19,47 g |
Vláknina | 32,87 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 267 mg |
Sůl | 0,51 g |
Sacharidy | 155,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tuto výbornou a sytou polévku jsem poprvé jedla někdy na přelomu padesátých a šedesátých let v oblasti Chlumce nad Cidlinou.
Někdy do ní místo trhaných krupek (lámanky) dávám pohanku, ale tu až chvíli před dovařením polévky. To je také velká dobrota.
Dřívější trhané krupky byly trochu jemnější, než dnešní lámanka, ale chuť polévky zůstává stále stejně skvělá.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 1. 2024 17:04
26. 5. 2022 08:23
9. 7. 2020 13:16
9. 7. 2020 07:14
9. 7. 2020 07:12
8. 7. 2020 23:31
8. 7. 2020 23:17
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 8 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 14 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 15 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 17 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 52 minutami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 56 minutami
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 3 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 4 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 5 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 5 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 5 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 5 hodinami
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vynikající nakládaný libeček: Dokonale se uchová jeho chuť a typické aroma a kromě voňavé bylinky stačí jen dvě ingredience
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
Jak připravit jíšku na másle. Postup výroby je velmi snadný
Další recepty
Suroviny: brambory, houby čerstvé, polévková zelenina, krupky, voda, jíška máslová, vejce, sůl, pepř mletý, kmín celý, majoránka, vegeta, česnek, petrželka
Vydatná bramborová polévka s krupkami nebo pohankou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pyDQ
7 názorů