Jednoduchý lák na maso k uzení
Uzení masa se v poslední době těší veliké oblibě. Pokud chceme aby uzené maso mělo výbornou chuť, tak si maso naložíme do laku ze soli, koření a česneku. Po sedmi dnech maso vyudíme a získáme tak skvělou pochoutku.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 80 420 kJ / 19 221 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 837,60 g |
Tuky | 1 642,66 g |
Vláknina | 97,60 g |
Cholesterol | 1,99 g |
Sodík | 2,18 g |
Sůl | 3,80 g |
Sacharidy | 230,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Celkem 253 g řeznické soli na 6 litrů vody a na 5,10 kg masa.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 12. 2020 18:38
srettka Použije-li se dovařování, tak je ztráta váhy minimální a chuť se vylepší, neboť při dovařování se povrchová vrstva tvořená usazeninami z kouře zatáhne dovnitř masa.
19. 12. 2020 18:07
To povaření po vyuzení splňuje jaký účel?Slyším to prvně.Respektive já sama neudím, ale zajímá mě to.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kedlubnový salát
Přidáno před 4 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 5 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 17 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 20 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 20 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Vepřová plec po Bakoňsku
OstravskyOtec uvařil před 36 minutami
Maminčina ořechová bábovka
jana.mit uvařila před 43 minutami
Zeleninová polévka s cizrnou
Lennulinka uvařila před 1 hodinou
Čevapčiči podle retro receptu
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Hovězí v žampiónech s brokolicí
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Duhový dort
Andreass uvařila před 2 hodinami
Brokolicová polévka se sýrem a smetanou
Fitulka uvařil před 2 hodinami
Silný slepičí vývar s nudlemi
.Bramburka. uvařila před 2 hodinami
Vídeňské brambory
obrovav uvařila před 3 hodinami
Zeleninová polévka s domácími nudličkami
ffrenciss666 uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Suroviny: bůček, ořechy, plec vepřová, bobkový list, koření nové koření, pepř černý, česnek, voda, maso, sůl
Jednoduchý lák na maso k uzení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BkJW
2 názory