Vepřová plec po Bakoňsku
K přípravě tohoto výborného maďarského pokrmu orestujeme vepřové maso na sádle, cibuli a slanině a poté dusíme. Přidáme žampiony, zakysanou smetanu a mléko a vaříme, dokud není maso měkké. Jako koření nesmí chybět mletá paprika.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 16 057 kJ / 3 838 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 216,73 g |
Tuky | 274,30 g |
Vláknina | 36,70 g |
Cholesterol | 865 mg |
Sodík | 2,44 g |
Sůl | 5,73 g |
Sacharidy | 110,74 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Naprosto stejný postup je u Bakoňského vepřového plátku, jen maso se dává v celku, naklepané a je to kýta nebo pečeně, pak se ale dávají vždy halušky. Toto jídlo je z maďarské kuchyně, drobné úpravy a vylepšení si dělá každý kuchař sám, ale základ musí být stejný.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 1. 2024 22:52
Komtesina: Moc děkuji a krásný večer.
14. 1. 2024 22:41
Bylo to vynikající
22. 3. 2023 14:30
Medvidek: Děkuji a ať chutná.
22. 3. 2023 14:21
Výborné, rychlá priprava
6. 1. 2020 17:32
Lump01: Děkuji, krásně se povedla podle obrázku a díky i za přidání a přeji krásný den.
6. 1. 2020 17:29
Dobré ,posílám bod a obrázek.
12. 8. 2016 23:06
mirca75: Nezlobte se, ale dávat tam oregano ...to je vidět, že jste to neměla možnost ochutnat v originále. Proč to nevhodně vylepšovat, když je recept dobrý. Zkuste to uvařit nejdřív podle receptu a pak si tvořte jak je libo, jen už to nebude plec po bakoňsku, ale podle vás.
5. 11. 2013 22:07
výborné. Jen jsem neměl kysanou smetanu a žampióny, tak jsem použil bílý jogurt a hřiby... příště zkusím správnĕ a s nočky...
15. 4. 2012 11:25
Miluji omáčky a tahle je výborná určitě budu dělat častěji
15. 5. 2010 13:37
Dnes bylo k obědu. S bramboráčky nebo haluškami byl neuspěla, tak jsem udělala knedlik. Všichni jsme si pošmákli. Byla to zase změna. Děkuji za receptík. bodík letí právem
14. 5. 2010 11:09
Hanko(neregi.),a nedala jste jen příliš studenou smetanu do horké omáčky?To bývá ten nejčastější problém jak se smetanou klasickou,tak se zakysankou.
3. 4. 2010 16:36
zajímalo by mě proč máme tu omáčtu tak sraženou?
12. 3. 2010 18:27
Recept je známý, jak uvádí autor, s různými obměnami. Nedá se na tom nic pokazit. Oceňuji mužský přístup, mužskou technologii. Poprve jsem je jedl z konzervy někdy před 30ti lety. Byly v ní 2 pěkné kousky pěkného vepřového masa ZA 7,-KORUN TEHDY ČESKÝCH. Vařij pak mockrát a v Madarsku nikdy neopomenul ochutnat.
19. 1. 2010 12:49
Miruš, díky za tip, člověk ani všechno nestíhá registrovat...ukládám
19. 1. 2010 11:04
Já se ještě jednou vrátím k tomuto rcp.,protože to byla doopravdy velká dobrota a celá rodina jsme si na ní moc pochutnali.Už se těším,až si jí opět připravíme a pošmákneme si.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 5 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 7 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 9 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 10 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 4 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 5 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 5 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 6 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 7 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 7 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 7 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 7 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Panenka, plec, krkovice či lalok: Jak se dělí vepřové maso?
Jak dlouhou tepelnou úpravu potřebují žampiony? Výborně chutnají dušené, smažené nebo vařené
Další recepty
Tématické fráze: veprova plec vepřová plec recepty recepty z vepřové plece vepřové plecko recepty vepřová plec recept recepty z veproveho plecka oběd z vepřové plece kotlety po bakónsku po bakonsku recepty vepřová plec nedělní oběd vepřová plec vepřové maso po bakoňsku maso po bakoňsku obed z veproveho plecka veprova kotleta po bakonsku plec veprove plecko vepřové kotlety po bakoňsku recepty na veprovou plec vepřová plec s bramboráčky
Suroviny: plec vepřová, cibule, slanina, sádlo vepřové, paprika sušená sladká, smetana zakysaná, mléko, smetana na vaření, mouka hladká, žampióny, sůl
Vepřová plec po Bakoňsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N9VD
24 názorů