Nadýchaný litý kynutý koláč s borůvkami
Výborný odzkoušený recept na lité kynuté těsto s borůvkami. S těstem se dobře pracuje a má netradičně řídkou konzistenci. Koláč je velmi nadýchaný a z tohoto množství vystačí na celý velký plech. Posypeme oblíbeným ovocem a drobenkou. Jako čerstvý vydrží i 2-3 dny.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
42x37 cm
Nutriční hodnoty
Energie | 19 946 kJ / 4 767 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,23 g |
Tuky | 162,39 g |
Vláknina | 20,40 g |
Cholesterol | 910 mg |
Sodík | 2,33 g |
Sůl | 5,74 g |
Sacharidy | 716,03 g |
Postup přípravy
-
TIP Pravidla pro přípravu kvásku z droždí, aby těsto správně kynulo
-
TIP Jak připravit dokonalou drobenku na koláč? Receptů je nepřeberné množství
Poznámka autorky receptu
Pokud se vám zdá těsto příliš vysoké, je možné jej rozdělit a udělat 1 plech a 1 menší dortovou formu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 8. 2023 12:21
2. 6. 2023 20:01
27. 9. 2022 14:23
27. 9. 2022 07:51
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 14 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 20 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 21 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 23 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 6 hodinami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 7 hodinami
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 9 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 9 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 10 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 11 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 11 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 11 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 11 hodinami
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Koláčové dobroty od Marcely: Pekařka nám prozradila svůj recept na dvojctihodné koláčky, které voní máslem a rumem
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, cukr, máslo, vejce, žloutek, droždí, sůl, mléko, kůra citronová, ovoce, mouka hladká, cukr moučkový, máslo, skořice
Nadýchaný litý kynutý koláč s borůvkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkZok
4 názory