Ocásková šou
I z méně kvalitní části vepřového masa můžeme z trochou šikovnosti vytvořit hned tři samostatné pokrmy. Vyškvařené sádlo využijeme nejen na chleba, ale i později při vaření, vydatná kroupová polévka nás dokonale zasytí a využití uzeného masa je nedozírné.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 16 280 kJ / 3 891 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 341,10 g |
Tuky | 234,40 g |
Vláknina | 15,35 g |
Cholesterol | 715 mg |
Sodík | 3,98 g |
Sůl | 2,20 g |
Sacharidy | 96,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Vepřové ocásky pořídíme u klasického řezníka. Jedná se o podélně půlené páteřní kosti mezi kýtou a koncem ocásku. Celé konce slabých ocásků s nožičkami můžeme přikoupit do vývaru.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 7. 2023 16:00
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 50 minutami
Cizrnovo-rajčatový humus
Přidáno před 1 hodinou
Tilápie na másle a citronu
Přidáno před 2 hodinami
Bramborové lokše s husím sádlem
Přidáno před 8 hodinami
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 17 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno 12. 6. 2024 10:55
Právě bylo uvařeno:
Čočka na kyselo
ROCKANKAAA@centrum.cz uvařila před 3 hodinami
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 10 hodinami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 10 hodinami
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 12 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 13 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 13 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 15 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 15 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 15 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uvařit kroupy, aby nenadýmaly? Dříve bývaly důležitou součástí jídelníčku, jsou výživné, levné a když se dobře uvaří, tak velmi chutné
Jak využít levanduli v kuchyni: Dejte ji do provensálského koření, připravte sirup nebo ji využijte do pečení
Jak na uzení masa v domácích podmínkách. Vyžaduje to udírnu s teploměrem a dodržení několika zásad, aby výsledek byl perfektní
Další recepty
Suroviny: maso, sádlo, kost, zelenina kořenová, kroupy, praganda, majoránka, česnek, pepř mletý, sůl
Ocásková šou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/823EW
Škvarkové sádlo
spagetka
Hodnocení receptu je 4,9 (21×)