Segedínský guláš
Klenot pocházející z Maďarska, který jsme si u nás rychle oblíbili – to je segedínský guláš. Šťavnaté vepřové maso a kyselé zelí dodávají jídlu charakteristickou chuť. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept, my si tentokrát ukážeme tradiční postup "jako od maminky".
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 4 505 kJ / 1 077 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,89 g |
Tuky | 34,16 g |
Vláknina | 26,74 g |
Cholesterol | 361 mg |
Sodík | 4,31 g |
Sůl | 10,60 g |
Sacharidy | 65,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Podáváme s knedlíkem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 1. 2024 11:17
16. 11. 2023 14:21
11. 11. 2023 14:24
4. 3. 2023 14:33
17. 2. 2022 03:51
16. 2. 2022 21:58
11. 1. 2022 16:56
10. 1. 2022 12:04
16. 4. 2021 21:26
2. 4. 2021 12:32
9. 6. 2020 10:54
8. 5. 2020 14:12
8. 5. 2020 10:37
8. 5. 2020 09:51
V gastroprovozech se ve Vámi zmiňované době vařilo podle kuchařské bible, Receptur a tam byly dvě normy. Normální segedín bez smetany a pak speciál, kde smetana je. Česnek není ani v jedné receptuře. Nemám nic proti tomu, aby si ho někdo malinko přidal, jen trošku na podtrhnutí chuti, taky dávám. Ale není to přece podmínkou, že tam smetana a česnek být MUSÍ. A to, že jste se před půlstoletím učil u mistrů kuchařů není zárukou toho, že jste i Vy sám dobrý kuchař.
Tohle je amatérský web, kde přispívají všichni, které vaření baví. A každý vaří tak, jak mu to chutná. Zkouší, kombinuje a vloží recept. A každý uživatel má možnost volby, který recept si pak vybere k realizaci. Může si ho zase přizpůsobit své chuti a potřebám a napíše pod recept komentář. A o tom to tady je, předávaní zkušeností. Vy byste vynikal na nějakých profi stránkách, pokud by Vás ovšem neposlali někam "do hájku". Tak je mi záhadou, proč si potřebujete "čechrat peří" mezi amatéry. Je ale príma, že jste se tady zaregistroval. Budu se těšit, a věřím že nejen já, na Vaše léty prověřené recepty, některé už retro se světovým úspěchem, které jste se naučil od mistrů. A taktéž se těším na přínosné komentáře s dobře míněnými, a slušně podanými radami. Užijte si hezký den.
8. 5. 2020 01:20
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 1 hodinou
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 1 hodinou
Naložené ředkvičky
Přidáno před 13 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Červená čočka s klobásou
Natnat uvařila před 39 sekundami
Jogurtové langoše
Zanulik uvařila před 36 minutami
Vepřové nudličky na hořčici
Kemars uvařila před 1 hodinou
Tvarohové koblížky
Heather uvařil před 1 hodinou
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 10 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 10 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 14 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 15 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 17 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 17 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: segedínský guláš segedínský guláš segedínský guláš z vepřového segedinský guláš z vepřového masa segedinsky gulas recept segedínský guláš recept segedynsky gulas recept na segedínský guláš recept na segedínský guláš segedin recept segedín segedinský guláš se smetanou jak se děla segedinský guláš recept na dobrý segedínský guláš segedínský guláš recept z vepřoveho masa segedínský guláš recepty recept segedínský guláš recept segedínský guláš segedínský guláš -recept szegedinský guláš
Suroviny: plecko vepřové, cibule, kmín celý, paprika sušená sladká, olej, sůl, pepř mletý, zelí kysané, mouka hladká, smetana
Segedínský guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wLJ
142 názorů