Špachtličkové vepřové kostky
Kýta je čistá svalovina bez jakýchkoli tučných částí. Nejčastěji se z ní připravují řízky, nebo se peče se v troubě. V tomto případě je výpek použit na omáčku, která nejlépe chutná s malými bramboráčky.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 330 kJ / 1 513 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 215,56 g |
Tuky | 32,93 g |
Vláknina | 3,42 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 2,89 g |
Sůl | 6,93 g |
Sacharidy | 86,83 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tímto způsobem dělám hovězí špalek obalený dostatečném množství směsi sůl, pepř, půl na půl přes noc. Špalek pustí i vodu a pobere tu zázračnou chuť. Potom špalek peču tři hodiny zalitý k celému ponoření. Další konečná úprava dtto viz výše. Jedná se o velice žádanou pikantérii hladových krků v rodině. Odpověď proč?!? Tak ta je prostá. Pepř a sůl ve své kombinaci pronikne do masa a po tepelné úpravě na koření a kečupu získá obzvláště výraznou chuť až skrz. Potom naředěný výpek, či omáčka se hodí vskutku ke všemu. Ověřené máme: knedlíky, rýži, noky, americký brambor, brambor vařený, ale ovšem bezkonkurenční jsou bramboráčky, klidně mražené od "Trikatella".
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 9. 2023 20:11
Ciao drazí, pepř sůl půl půl je vskutku velmi intenzivní pamatujte na plochu takto naloženého masa čím menší kousky tím je kratší doba to v této směsi nechat špalek hovězího takto obalený je s chutí po upečení opravdu velmi intezivní a omáčkový výpek je nutné naředit ten se potom stává se tak při dodržení návodu opravdu nezapomenutelným gastronomickým zážitkem pokud nehodláte použít hovězí tak je možné použít šál kotlet tedy vepřovou pečínku dejte si záležet a napište jak se zadařilo dobře si uvařit a následně se najíst jsou vsklutku skoro až vesmírné zážitky ku smyslu našeho počínání u plotny
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 11 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 11 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 12 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 14 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zeleninová polévka s domácími nudličkami
ffrenciss666 uvařila před 3 hodinami
Kuřecí vývar se zeleninou
ffrenciss666 uvařila před 3 hodinami
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Tyna2015 uvařil před 8 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Moanka uvařila před 9 hodinami
Bublanina
VeronikaRob uvařila před 10 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
MamkaTerka uvařila před 11 hodinami
Smetanové brambory s kuřecím masem
Hankadr uvařila před 13 hodinami
Švýcarské ražničí
mrbrejtak uvařila před 13 hodinami
Kuřecí prsa s překvapením
malirka uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vynikající nakládaný libeček: Dokonale se uchová jeho chuť a typické aroma a kromě voňavé bylinky stačí jen dvě ingredience
Manželé se „z donucení“ pustili do přípravy hot dogů: Vyrábíme vlastní klobásy, v obchodech jsme si nevybrali, říkají
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Suroviny: kýta vepřová, sůl, pepř, kečup sladký, koření, mrkev
Špachtličkové vepřové kostky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk2xk
1 názor