Marinování není žádná věda - jak a v jakých receptech správně marinovat?
Když se řekne marinování, většina z nás si představí zejména přípravu masa, při které měkne a a získává lahodnou chuť koření. V marinádě (obvykle směsi oleje, soli a bylin, často také vína) bývá naložené obvykle několik hodin před tím, než kuchař přistoupí k jeho teplené úpravě. Když dodržíte hygienické požadavky takové přípravy (marinuje se v chladnu a použitá marináda není dále používána bez tepelné úravy), potěšíte každého svého strávníka a svoje kulinářské umění povýšíte na další úroveň.
Marinovat je ale možné také zeleninu nebo některé druhy hub. Tyto suroviny v marinádě křehnou, ale zůstávají pevné na skus a bohaté na chutě i vůně. A není třeba je dále tepelně upravovat. Svou delikátní chutí zpestří vaše hlavní jídla, nebo poslouží jako výrazná chuťovka k televizi. Každopádně se nebojte experimentovat!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 2 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 2 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 14 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Česká klasika: Na hovězí roštěnou na česneku stačí jen 3 hlavní ingredience a s bramborovým knedlíkem a špenátem chutná božsky
Tesco pro planetu: prostřednictvím virtuální prohlídky obchodní řetězec ukazuje, jak přispívá k ochraně životního prostředí
Jak se jedlo za Boženy Němcové? Bohatí mívali vývar, chudí nastavovali mléko mýdlem