Masové kuličky v rajské omáčce s povidly
Mezi tradiční české omáčky patří bezesporu rajská. Vyzkoušejte do ní přidat povidla, její chuť bude zajímavější a výraznější. Omáčku s masovými koulemi podáváme s knedlíky, nebo těstovinami.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 888 kJ / 1 168 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 122,21 g |
Tuky | 54,20 g |
Vláknina | 5,96 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 549 mg |
Sůl | 1,17 g |
Sacharidy | 46,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Omáčka s povidly má výraznou chuť. Dejte raději jednu lžíci a po ochutnání přidejte druhou. Mně to přišlo se dvěma akorát, ale záleží na chuti. Množství surovin je orientační, hustotu a množství omáčky doladíte podle sebe.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 3. 2024 09:15
15. 3. 2024 09:13
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 2 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 2 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 14 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 46 minutami
Červená čočka s klobásou
Natnat uvařila před 1 hodinou
Jogurtové langoše
Zanulik uvařila před 1 hodinou
Vepřové nudličky na hořčici
Kemars uvařila před 2 hodinami
Tvarohové koblížky
Heather uvařil před 3 hodinami
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 11 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 11 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 15 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 16 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak snadno a rychle tvarovat masové kuličky. Názorné video poradí i začátečníkům
Vynikající sirup z bezových květů zastudena si můžete připravit právě teď. Kromě bezu stačí citron a pár ingrediencí
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Další recepty
Suroviny: maso mleté mix, cibule, vejce, paprika, mléko, rohlík, škrob kukuřičný, pepř mletý, sůl, vývar masový, máslo, mouka hladká, povidla švestková, protlak rajčatový, koření nové koření, bobkový list, sůl, cukr, skořice
Masové kuličky v rajské omáčce s povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYP1R
2 názory