Zelí - základní kámen mnoha národních kuchyní. Nejlepší recepty
Zelí figuruje v ohromné spoustě tradičních staročeských receptů, neboť této plodině se u nás vždy velmi dařilo. Můžeme být jen rádi, neboť zelí je plné vitamínů. Obzvlášť zdravé je potom zelí kysané, které se díky procesu fermentace mění na přírodní probiotikum.
Ale nejen Češi zelí milují. Standardní surovinou je také v polské a ruské kuchyni a takřka základním stavebním kamenem pak je pro kuchyni asijskou. A víte, jak od sebe rozeznat slavné druhy – pekingské a čínské zelí? Pekingské zelí má světlé, podlouhlé hlávky, je svěží a křehké a právě u nás se často prodává pod názvem čínské. Naopak čínské zelí, ve své domovině nazývané pak choi, se v českých obchodech shání těžko. Pochutnat si na něm ale můžete v asijských bistrech, kde nejčastěji doplňuje hovězí maso. Pak choi netvoří hlávky, má dlouhé, tužší listy a na rozdíl od pekingského je před konzumací potřeba jej tepelně zpracovat.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 15 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 15 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Retro okénko: Jak na legendární citronovou babetu? Buchtu "z hliníkové misky" vyrobíme doma snadno a bude lepší než kupovaná
5 skvělých nápadů, jak nejlépe využít rakytník: Voňavý sirup, likér i džem se v zimě budou hodit
Smetanová houbová omáčka: Nádherně voní po divokém koření, zakysaná smetana jí dá typickou chuť a báječně ji zjemní