Kysané zelí nesmí chybět v žádné domácnosti - nejlepší recepty

Kdo nemá rád kyselé, toho asi nepřesvědčíme, ale pokud tuto chuť zvládáte bez problému, pak si klidně dopřejte jednu malou misku kysaného zelí každý den! Tato zázračná pochoutka totiž díky procesu fermentace funguje jako přírodní probiotikum. A probiotika, jak známo, dělají dobře našemu zažívání a starají se o pohodové prostředí v našich střevech.
Blahodárné účinky kysaného zelí znaly už naše babičky a holdují jim i ve světě. Možná nejpopulárnější je kysané zelí v Koreji, kde jej míchají s mkrví, dochucují ostrým kořením a výsledku říkají kimchi. Tuto chuťovku Korejci považují téměř za národní poklad a je nedílnou součástí asijské kuchyně obecně. Víte, že si kimchi můžete snadno vyrobit i doma? Ostatně stejně jako kysané zelí. Rozhodně to doporučujeme!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Obložené křepelčí vejce
Přidáno před 13 hodinami
Pikantní andělská medová kuřecí křídla
Přidáno 27. 11. 2023 09:19
Čokoládové cookiesky
Přidáno 27. 11. 2023 06:59
Bramborová kaše s hnědým máslem podle Kašpárka
Přidáno 26. 11. 2023 22:15
Ghí žampióny v nudlích
Přidáno 26. 11. 2023 10:41
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
Přidáno 26. 11. 2023 08:35