3 časté chyby při přípravě holandských řízků: Jaké to jsou a jak se jim vyhnout
Holandský řízek patří mezi klasické české pokrmy a měla by ho zvládnout každá hospodyňka. Svůj název získal tento řízek především proto, že se do něj přidává sýr eidam nebo gouda, které pochází z Holandska.
Holandský řízek připravujeme z mletého vepřového masa, ochuceného kořením, a do směsi přidáváme nastrouhaný sýr. Tento řízek obalujeme v klasickém trojobalu a smažíme dozlatova. Jaké chyby nejčastěji děláme?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Časté chyby při přípravě holandských řízků
Přestože je holandský řízek na přípravu velmi jednoduchý, můžeme se dopouštět chyb, díky kterým výsledný pokrm není to, co bychom si představovali.
- Smažení holandských řízků: Vždy bychom měli řízek vkládat do řádně rozpáleného oleje. Důležitá je také dostatečně vysoká vrstva oleje, aby byly řízky téměř ponořené.
- Řízky jsou vysušené: Měli bychom vždy volit správný druh masa, na holandské se nejvíce hodí tučnější vepřové maso, nemusíme se bát sáhnout také po bůčku, díky kterému budou řízky šťavnaté.
- Řízky se špatně tvarují: Připravenou smíchanou masovou směs uložíme vychladit na 1 hodinu do lednice. Díky vychlazení se budou jednoduše tvarovat a budou všechny stejně velké.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 7 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 9 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 12 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 15 hodinami
Komentáře