Časté chyby při přípravě lasagní: Vyvarujte se jich a budete si připadat jako v Itálii
Lasagne jsou italské těstoviny, které mají tvar širokých plátů, potřených bešamelovou nebo rajčatovou máčkou, mletým masem, olivami, houbami a sýrem. Lasagne se pečou v troubě a servírují nakrájené na díly.
Jsou dva druhy lasagní - jedny těstoviny se musí předem uvařit (pak se s nimi špatně pracuje), druhé se připravují syrové - tekutina se do nich při zapékání vpije a uvaří je. Pro začátečníka je práce s předem uvařeným těstem zbytečně složitá.
Jaké jsou časté chyby při přípravě lasagní
Seznámíme vás s několika chybami, kterých se můžete dopustit:
- Příliš mastné lasagne vzniknou díky tučnému masu a sýru. Tuk nesmí v pokrmu převládat, proto ho musíme omezit.
- Tvrdé, tuhé lasagne, které nejdou krájet, jsou připravovány krátce a tekutina se ještě do těsta nevsákla. Vrátíme je do trouby a dopečeme.
- Připálené lasagne způsobí těsto, které tvoří první vrstvu. Na dno pekáče přijde jako první vrstva omáčky.
- Suché, tvrdé lasagne na povrchu zapříčinil plát těsta, který jsme dali poslední. Musíme plát zakrýt omáčkou a pak ještě sýrem.
- Slepené lasagne vzniknou při vaření plátků předem. Důležité je vařit je jen krátce a rozhodně po jednom kuse.
- Lasagne nejdou krájet - bude lepší nechat je do dalšího dne - chutě se prolnou a pokrm se zpevní.
Podle našeho videa si můžete vyzkoušet lasagne se špenátem - když se vyvarujete výše popsaných chyb, budou zajisté dokonalé:
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 5 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 6 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 9 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Celine Dion ujíždí na arašídovém másle, miluje croissanty a nemá problém dát si párek v rohlíku nebo hranolky s kečupem
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Manželé se „z donucení“ pustili do přípravy hot dogů: Vyrábíme vlastní klobásy, v obchodech jsme si nevybrali, říkají
Komentáře