Lasagne s nivou, zelím a špenátem

piskaa Kuchař:

Doba přípravy: 1,5 hodiny 4 porce Těstoviny 4 názory

58
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Suroviny

balíček lasagní
hladká mouka
máslo
Nyní v akci
mléko
Nyní v akci
2 cibule
česnek
niva
hlávkové zelí (malá hlavička)
balíček špenátu
plátkový sýr
pažitka
vegeta
sůl
pepř
sojová omáčka na dochucení
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bešamel: necháme rozpustit máslo, přidáme mouku, promícháme.

  2. Dolijeme mléko, promixujeme, aby tam nebyly hrudky z mouky, přidáme nakrájenou cibulku. Provaříme, přidáme nivu, necháme rozpustit nebo promixujeme. V takovém množství, aby byl bešamel hustý. Přidáme sůl a pepř.

  3. Zelí, špenát: na másle osmahneme cibulku, přidáme česnek, špenát, pokrájené zelí. Ochutíme vegetou, sojovkou, pepřem, solí.

  4. Do pekáče dáme první vrstvu bešamelu, na něj plátky lasagní, bešamel, zelí se špenátem, lasagně,...

  5. Opakujeme, dokud uznáme za vhodné, poslední vrstva je bešamel se špenátem a zelím.

  6. Zalijeme ještě mlékem a dáme do rozehřáté trouby na 180°C, necháme 45 minut péct, pak navrch přidáme plátkový sýr, trochu zalijeme mlékem a necháme asi 10 minut rozpéct, celé pak posypeme šnytlíkem.

Poznámka

Niva se nám osvědčila jako nejlepší sýr na bešamel. A plátky lasagní předem nevařím, pěkně se sami stihnout rozpéct!!

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Lasagne s nivou, zelím a špenátem

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo