Co dělat, když se srazí bílek při šlehání nad párou? Rada je jednoduchá
Bílkový sníh, ušlehaný v páře, je daleko pevnější a trvanlivější než obyčejný sníh, který během chvíle zřidne. Bílky, které projdou tepelnou úpravou, jsou zbaveny choroboplodných zárodků, takže je mohou jíst i děti.
Šlehání bílků nad párou je nutné u dezertů, které již neprocházejí tepelnou úpravou - sněhoví indiánci, bílkové pěny, sníh do kremrolí. Některé zákusky však vyžadují tepelně upravený sníh, i když je pak ještě pečeme nebo sušíme - například laskonky nebo křehké pusinky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co dělat, když se sníh srazí
Při správném postupu vyšleháme sníh, který je sněhobílý, jemný, třpytivě lesklý, udrží vysoké špičky a při říznutí nožem se za ním brázda neslije. Miska s bílky se nesmí dotýkat hladiny vody ve spodní nádobě - šlehaný sníh se totiž začne na její boky přichytávat a vytvoří na stěnách misky bílý povlak. Pokud se pokusíme tento povlak vešlehat do sněhu, obsah misky se srazí.
V takovém případě bílky bez milosti vyhodíme a začneme znovu.
Zkuste si podle našeho videa připravit křehké laskonky z bílků, šlehaných v páře.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 10 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 11 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 22 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře