Jak připravit výborné domácí langoše. Základem je kynuté těsto podle osvědčených receptů
Nadýchané langoše nemusí být jen dominantou stánků na festivalech, připravit si je můžeme i doma. Výborně chutnají se sýrem, kečupem a česnekem. A věřte, jenom se po nich zapráší.
Pro přípravu těsta na langoše si nejprve zaděláme kvásek z droždí, cukru a mouky. Když nám kvásek vzejde, zpracujeme ho s moukou, solí a jogurtem na nelepivé těsto. Těsto necháme ještě 15 minut kynout a poté z něj tvarujeme placky, které smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Usmažené langoše klademe na papírové ubrousky, do kterých nasákne přebytečný olej.
Čím potírat langoše
Hotové langoše podáváme klasicky potřené rozmačkaným česnekem, kečupem a posypané strouhaným sýrem. A pokud máme zrovna více chuť na sladkou variantu, pak je doplníme např. marmeládou a jogurtem nebo potřeme tvarohovým krémem, posypeme skořicí a připravíme s letním ovocem.
Zajímavou alternativou je připravit langoše z cukety. Nebo můžeme zkusit nahradit jogurt zakysanou smetanou. Rozhodně si pochutnáme.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 7 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 8 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 10 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 12 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Jak na originální maďarské langoše? Recept je snadný, jen je potřeba těsto před smažením správně vytvarovat
Jak snadno dostat kečup z láhve. Nejprve nechce téct vůbec a najednou ho máme na talíři až příliš
Komentáře