Jak připravit játrové knedlíčky? 5 kroků k jemné a vyvážené chuti
Játrové knedlíčky v polévce jsou symbolem slavnostního jídla. Každá kuchařka má svůj osvědčený recept, ale ty nejlepší knedlíčky umí naše babičky. Prozradíme několik tipů, jak vykouzlit dokonalé knedlíčky, které budou těm babiččiným obstojně konkurovat.
Hlavní ingrediencí pro přípravu knedlíčků jsou játra. Můžete použít hovězí, vepřová, drůbeží, skopová i játra ze zvěřiny. Aby byly knedlíčky jemné, je potřeba z nich odstranit všechen tuk i žilky. Některé části můžeme vykrájet, jiné je vhodnější seškrábat nožem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit dokonalé játrové knedlíčky
Důležité je nespěchat a vařit knedlíčky opravdu pomalu.
- K očištěným játrům přidáme vajíčko, ochutíme majoránkou, prolisovaným česnekem a rozmixujeme. Podle chuti můžeme přidat i muškátový oříšek, pepř nebo petrželku, ale i zchladlou cibulku podušenou na másle.
- Zahustíme strouhankou nebo pečivem namočeným v mléce. K tomu přistoupíme, pokud máme játra s výraznou chutí, tedy játra hovězí nebo zvěřinová.
- Játrovou hmotu necháme půl hodiny odpočinout, za tu dobu směs ještě zhoustne.
- Čím řidší hmotu máme, tím budou knedlíčky jemnější. Potom se snažíme mokrýma rukama utvořit na zkoušku knedlíček, který vložíme do mírně vroucí vody. Pokud knedlíček nelze utvořit, přisypeme do směsi ještě strouhanku. Knedlíčky vaříme zvlášť, aby nám nezakalily polévku.
- Knedlíčky vaříme pomalým varem 10–15 minut, podle jejich velikosti.
Věřím, že pokud se budete držet našich rad, budou vaše knedlíčky dokonalé a alespoň srovnatelné s těmi od babičky. Napište nám, jak se povedly, ale ještě předtím můžete zhlédnout náš videorecept a zopakovat si postup.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 4 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 6 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 7 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 9 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
Jarní Apetit piknik nabídne skvělé jídlo i osobnosti kulinářského světa. Zamíří na něj Maršálek, Punčochář i vítěz Peče celá země
Komentáře