Jak tvarovat chlebové těsto. S videonávodem je to snadné
Upéct vlastní výborný chleba je díky domácí pekárně snadnější, ale jde to i bez ní. Požitek z domácího krásně křupavého chleba je mnohem lepší než z toho kupovaného, takže proč to nezkusit. Stačí se naučit, jak s těstem vhodně zacházet.
Receptů na chlebové těsto je mnoho, v málokterém se ale dočtete, jak chlebové těsto správně zpracovat, tedy takzvaně stáčet. Na videu vidíte pohyby rukama, které si snadno osvojíte a díky nimž bude hotový chleba krásně kulaťoučký.
Jak na stáčení chleba
Základem je hotové chlebové těsto.
- Vál pomoučíme a vložíme na něj připravené chlebové těsto.
- Pomocí stěrky těsto několikrát přeložíme.
- Poté těsto překládáme rukama – několikrát ho trochu vyvěsíme a přeložíme napůl.
- Nakonec ho ještě jednou vyvěsíme a svineme do ruličky.
- Těsto zformujeme do bochníku a dáme dokynout do ošatky nebo na pečicí papír na plech.
- Chleba postříkáme vodou a dáme péct.
Ne nadarmo u nás vítáme návštěvy chlebem a solí, že?
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 12 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 13 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře