Jak zdobit jídlo pro děti zeleninou, aby bylo nejen chutné, ale i lákavé na pohled
Blíží se čas svátků, kdy stoly praskají pod tíhou občerstvení. Při servírování pohoštění nezapomínáme na nejmenší strávníky a na to, že se jí i očima. Poradíme vám, jak nápaditě použít zeleninu, aby pokrmy pro děti vypadaly lákavě a chutně.
Děti tyto ozdobené pokrmy ocení, jsou pro ně zábavným zpestřením všedních jídel. Zdobíme nejen snídaňové kaše ovocem, ale kouzlit se dá i se zeleninou. Zeleninové kreace zkoušíme na chlebíčcích, obložených talířcích nebo přílohách k hlavnímu jídlu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čtyři tipy zdobení zeleninou
Nápadů na zdobení jídla je nespočet. Kombinujeme různé druhy zeleniny a využijeme jejich pestrou škálu barev.
- Jeden z nejjednodušších způsobů je vykrájet zeleninu do různých tvarů např. hvězdiček nebo kytiček. Dobrými pomocníky jsou vykrajovátka na cukroví.
- Dalším způsobem je ozdobné krájení zeleniny. Vytvoříte např. různé smajlíky nebo oči na veselý sendvič.
- Kreativnější kuchaři tvoří zvířátka přímo ze zeleniny např. myšky nebo berušky z ředkviček, oliv nebo rajčat.
- Můžete dokonce vytvořit autíčko nebo vláček vydlabáním zeleniny, např. papriky, kterou následně ještě naplníte různými druhy pomazánek.
Tip: Tím, že budete zdobit dětská jídla zeleninou, vzniknou vám velké zbytky odkrojků. Ty můžete upotřebit do míchaných zeleninových salátů nebo do zeleninové směsi s masem, nepřijde pak žádný kousek nazmar.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 7 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 9 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 10 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 12 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 15 hodinami
Komentáře