Jak na zdobení sýrem. Studené pohoštění díky tomu získá na kráse!
Sýry jsou běžnou a pravidelnou součástí našeho jídelníčku, ať už všedního nebo svátečního. Konzumujeme je s pečivem, používáme je do pomazánek, na posypání oblíbených jídel na talíři i na zapékané pokrmy. Můžeme je použít na jednoduché zdobení chlebíčků nebo obložených talířů a mís.
Ozdobné sýrové tvary
Koupíme si plátkový sýr - Eidam nebo Goudu. Necháme ho vychladit v lednici. Z plátku vychlazeného tvrdého sýru se snadno vypichují formičkou různé malé ozdobné tvary např. kartové motivy (srdce, piky, káry, kříže) nebo vánoční hvězdičky. Vypíchané tvary používáme na ozdobu studeného pohoštění, mohou se dávat na jednohubky nebo na chlebíčky. Je pěkné, když je doplníme stejnými motivy, vypíchanými z tenkých plátků mrkve. Pro různé příležitosti vybíráme odlišné motivy formiček - kartové motivy se hodí pro setkání s přáteli, vánoční hvězdičky vypichujeme o Vánocích. Když připravujeme pohoštění o Velikonocích, můžeme vybrat pro změnu jarní motivy - např. kuřátko, zajíčka, kytičku.
Perníčky měkoučké a nadýchané
Hella
Hodnocení receptu je 4,8 (13×)