Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak na zdobení sýrem. Studené pohoštění díky tomu získá na kráse!
Zdroj: Top recepty

Sýry jsou běžnou a pravidelnou součástí našeho jídelníčku, ať už všedního nebo svátečního. Konzumujeme je s pečivem, používáme je do pomazánek, na posypání oblíbených jídel na talíři i na zapékané pokrmy. Můžeme je použít na jednoduché zdobení chlebíčků nebo obložených talířů a mís.

Ozdobné sýrové tvary

Koupíme si plátkový sýr - Eidam nebo Goudu. Necháme ho vychladit v lednici. Z plátku vychlazeného tvrdého sýru  se snadno vypichují formičkou různé malé ozdobné tvary např. kartové motivy (srdce, piky, káry, kříže) nebo vánoční hvězdičky. Vypíchané tvary používáme na ozdobu studeného pohoštění, mohou se dávat na jednohubky nebo na chlebíčky. Je pěkné, když je doplníme stejnými motivy, vypíchanými z tenkých plátků mrkve. Pro různé příležitosti vybíráme odlišné motivy formiček - kartové motivy se hodí pro setkání s přáteli, vánoční hvězdičky vypichujeme o Vánocích. Když připravujeme pohoštění o Velikonocích, můžeme vybrat pro změnu jarní motivy - např. kuřátko, zajíčka, kytičku. 

Podobným postupem zdobíme perníčky nebo jiné pečivo. Opět volíme typ formiček podle toho, k jaké příležitosti perníčky nebo jiné pečivo chystáme. Tentokrát však ke zdobení nepoužijeme sýr, ale marcipán. Se zdobením nám rády pomohou děti. Kdo chce, může marcipán obarvit potravinářskou barvou nebo kakaem, výsledek bude určitě pěkný. Vybíráme formičky, ze kterých se nám tvary budou dobře vyklepávat, raději se vyhneme příliš jemným a malým tvarům.

 

Komentáře

Hella Hella (moderátorka)

16. 4. 2022 17:55

Pokud zmiňujete též zdobení marcipánem (4 řádek od konce) můžete též přidat odkaz

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více