Kvíz na téma ryby a rybí maso: Jaké jsou přednosti a výhody tohoto masa
Všichni tak nějak víme, že rybí maso je pro naše tělo dobré. I přes to se ale u nás netěší velké oblibě a je to škoda. Pojďme si shrnout ty nejdůležitější pozitiva, která nám konzumace ryb nabízí a na závěr si můžete své znalosti ověřit v kvízu.
Rybí maso obsahuje velké množství bílkovin, má nízký obsah cholesterolu a je bohaté na zinek, selen, železo a vitamín B12. Je lehce stravitelné a na jeho přípravu nepotřebujeme mnoho času ani nikterak vysoké teploty. Jaké jsou jeho další výhody?
Mohlo by vás zajímat
Rybí maso
Ryby dělíme na mořské a sladkovodní podle toho, kde žijí.
- Ryby bychom měli konzumovat alespoň 2x týdně.
- Musíme pamatovat na to, že se rybí maso kazí rychleji. V lednici ho můžeme skladovat maximálně 4 dny.
- Rybí maso přejímá pachy a naopak své aroma přenese na ostatní potraviny v chladničce. Je proto dobré ho skladovat v uzavíratelné nádobě.
- Rybí maso vaříme pozvolna, podle velikosti 20–40 minut.
- Rybí porce solíme těsně před tepelnou úpravou, větší porce nebo celé ryby můžeme solit i desítky minut předem.
- Ke smaženému rybímu masu se nejlépe hodí jen sůl a kmín. Vhodně ho doplní také bylinky, jako jsou libeček, oregano nebo meduňka.
Své znalosti o rybách a rybím mase si otestujte v následujícím poučném kvízu a budeme rádi, když nám do komentářů napíšete, jak jste dopadli.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 9 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 10 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 12 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 14 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ryby jsou plné vitamínů a zdravých tuků. Podle čeho poznáte opravdu čerstvý kousek?
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Jak poznat čerstvou rybu? Důležitý je vzhled očí i žaber. Zkušený rybář radí, čeho si dál všímat i proč kupovat rybu raději vcelku
Komentáře