Listopadové nedělní obědy ve znamení Dušiček, svátku Martina, výlovů a honů
V listopadu je podzim v rozběhu a občas už napadne sníh, který ale ještě málokdy vydrží déle. Hned zkraje nás čekají Dušičky, pak 11. 11. Svatomartinské posvícení a v polovině měsíce státní svátek s volným dnem. Tyto svátky můžeme využít v kuchyni k svátečním pokrmům. Výlovy rybníků a hony jsou v plném proudu. Koncem listopadu už začínáme plánovat pečení cukroví, úklid a chystání dárků, protože přichází advent.
Zvěřina
Zvěřina celý život buď běhá nebo létá, jak říkal Jan Werich, proto je tužší a méně tučná. Patří sem maso tvorů žijících v lesích nebo na polích, na naše talíře se dostává s podzimem a časem honů.… Podívejte se na všechny zvěřina.
Ryby
Ryby je dobré konzumovat alespoň dvakrát týdně, jelikož mají vysoký podíl prospěšných omega 3 kyselin a navíc báječně chutnají. Chuťového zlepšení některých druhů ryb, zejména mořských, dosáhneme tím… Podívejte se na všechny ryby.
Předkrm nebo salát z červené řepy, ryba a tradiční moučník Dušičky
Husí kaldoun z drobů, pečená husa a Martinské rohlíčky
Pórková polévka, zvěřina nebo hovězí roštěná a domácí perník
Hrstková polévka, uzené maso a tvarohové řezy
Žampionová polévka, vepřová panenka a sušenky
Nejdůležitější ale bude klid, abychom si advent užili hezky pospolu a v pohodě s rodinou.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 9 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 10 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 12 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 14 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře