Pečená jablka jako lehký vánoční dezert: Vyzkoušejte pochoutku plnou sladké šťávy
Jablíčka jsou tradičním podzimním a zimním ovocem a úžasnou potravinou, která se dá zpracovat na mnoho způsobů ve sladké i slané kuchyni. Jablka na Vánoce jsou příjemným odlehčením od smaženého masa, tučného salátu a sladkého cukroví.
Ochutnávání cukroví při pečení a zdobení mnohdy způsobí, že na Vánoce už na něj nemáme chuť. Poradíme vám, jak připravit svěží ovocný dezert, který můžeme jíst horký i studený a ocení ho nejen vaše rodina, ale i vaši hosté.
Jak připravit pečená jablka
- Z ovoce odstraníme jádřinec - speciálním vykrajovátkem, ostrým nožíkem nebo trubičkou na kremrole.
- Připravíme si nádivku z mletých ořechů, nasekaných rozinek, rumu, skořice, medu, popřípadě se špetkou cukru.
- Nádivkou naplníme jablka, pěkně upěchujeme a pak nařízneme slupku, aby při pečení nepraskla.
- Vložíme do máslem vymazaného pekáčku, podlijeme trochou vody, aby se jablka nepřipekla a posypeme drobenkou.
- Jablíčka upečeme a servírujeme poprášené moučkovým cukrem se skořicí a ořechy nebo přidáme kopeček šlehačky, zmrzliny či jogurtu.
Sladké drobečky
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 5 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 7 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 8 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 10 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit drobenku z oleje. I tradiční moučníky můžete připravit netradičně
Jak spařit rozinky horkou vodou nebo namočit do rumu. Rozinky díky jednoduchému postupu budou chutné a měkké
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Komentáře