Proč se vám srazil krém a jak ho napravit? Vyberte si ze 3 možností
Sražený krém se přihodí asi každému začátečníkovi. Důležité je se z chyb poučit a umět je napravit. Nabízíme tři možnosti nápravy a věříme, že příště se vám krém již povede.
Ve valné většině nehod je na vině rozdílná teplota másla a zbytku surovin. Všem surovinám musíme dát čas dojít do stejné (pokojové) teploty. To znamená máslo vyjmout včas z chladničky a vařený základ krému nechat opravdu zchladnout na pokojovou teplotu. Také veškeré ochucení (rum, kakao, ořechy apod.) musí mít pokojovou teplotu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak napravit sražený krém
Když už se vám krém i přes veškerou opatrnost srazí, můžete ho celkem snadno napravit. Máte na výběr tři možnosti.
- Misku s krémem zavěsíme nad páru, opatrně nahřejeme, sejmeme a důkladně vyšleháme. Máslo musí jen povolit, nikoliv se rozehřát.
- Vyšleháme kousek změklého másla a po lžících do něj postupně zašleháme sražený krém.
- Rozpustíme asi centimetrový plátek 100% ztuženého tuku. Už ne teplý, ale ještě tekutý tuk pomalu zašleháme do sraženého krému. Krém pak bude i lépe držet tvar.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 6 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 6 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 18 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Proč se při smažení připalují palačinky? Poradíme, co do těsta určitě nepřidávat
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Komentáře