Trvanlivý krém s moučnou kaší využijeme při plnění řezů nebo cukroví. Poradíme, jak na něj a jakou mu dát příchuť
Trvanlivý krém s moučnou kaší je vhodný do řezů i do cukroví. V chladnu vydrží až týden. Obsahuje méně tuku než máslový krém, máme různé možnosti příchutí a krém bude pokaždé chutnat jinak.
Na základní krém s moučnou kaší potřebujeme polohrubou mouku, mléko, cukr a máslo. Můžeme ho různě ochutit dalšími surovinami jako rumem, kokosem, kakaem, vlašskými ořechy a podobně.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na moučnou kaši
Kaši zvládne uvařit každý.
- Ve 150 ml mléka rozmícháme 2 lžíce polohrubé mouky.
- Za stálého míchání uvaříme hustou kaši.
- Odstavíme, zakryjeme mikrotenem nebo fólií proti vytvoření škraloupu a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
Jak na základní krém s moučnou kaší
Při přípravě krémů s máslem musí mít všechny suroviny pokojovou teplotu, aby se máslo nesrazilo.
- 200 g másla necháme dojít na pokojovou teplotu.
- Máslo vyšleháme se 120 g moučkového nebo jemného krupicového (pískového) cukru a 1 vanilkovým cukrem do pěny.
- Po částech zašleháme uvařenou a vychladlou kaši. Společně našleháme.
- Do krému můžeme po kapkách zašlehat 1-2 lžíce rumu (pokud krém není pro děti), bude trvanlivější.
Jak krém ochutit
Všechny zašlehávané suroviny musí mít také pokojovou teplotu, aby se krém nesrazil.
- Čokoládový - do základního krému zašleháme 50 g změklé čokolády.
- Oříškový - do základního krému vmícháme 2-4 lžíce strouhaných ořechů (vlašských nebo lískových). Výborné je lískové oříšky předem nasucho opražit a vymnout ze slupek.
- Kokosový - do základního krému vmícháme 2-4 lžíce jemně strouhaného kokosu.
- Kávový - ze 2 lžic polohrubé mouky a 150 ml silnějšího odvaru mleté kávy (bez mléka) uvaříme kaši. Dále postupujeme jako se základním krémem.
V našem videu se můžete podívat, jak připravit kokosový krém, tentokrát z pudinku.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 1 hodinou
Maková náplň nastavená
Přidáno před 8 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 11 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 13 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Připravujete pudinkový krém a potřebujete pudink bez škraloupu? Poradíme tři způsoby, jak získat hladký povrch
Už jste se setkali s pojmem "krém Chantilly" a nevíte, co se skrývá za honosným názvem? Hned vám to vysvětlíme
Jak louskat vlašské ořechy. Jednoduché postupy, které nám pomohou rychle získat ořechová jádra z tvrdé slupky
Komentáře