Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trvanlivý krém s moučnou kaší využijeme při plnění řezů nebo cukroví. Poradíme, jak na něj a jakou mu dát příchuť
Pixabay

Trvanlivý krém s moučnou kaší je vhodný do řezů i do cukroví. V chladnu vydrží až týden. Obsahuje méně tuku než máslový krém, máme různé možnosti příchutí a krém bude pokaždé chutnat jinak.

Na základní krém s moučnou kaší potřebujeme polohrubou mouku, mléko, cukr a máslo. Můžeme ho různě ochutit dalšími surovinami jako rumem, kokosem, kakaem, vlašskými ořechy a podobně.

Jak na moučnou kaši

Kaši zvládne uvařit každý.

Jak na základní krém s moučnou kaší

Při přípravě krémů s máslem musí mít všechny suroviny pokojovou teplotu, aby se máslo nesrazilo.

Jak krém ochutit

Všechny zašlehávané suroviny musí mít také pokojovou teplotu, aby se krém nesrazil.

  • Čokoládový - do základního krému zašleháme 50 g změklé čokolády.
  • Oříškový - do základního krému vmícháme 2-4 lžíce strouhaných ořechů (vlašských nebo lískových). Výborné je lískové oříšky předem nasucho opražit a vymnout ze slupek.
  • Kokosový - do základního krému vmícháme 2-4 lžíce jemně strouhaného kokosu.
  • Kávový - ze 2 lžic polohrubé mouky a 150 ml silnějšího odvaru mleté kávy (bez mléka) uvaříme kaši. Dále postupujeme jako se základním krémem.

V našem videu se můžete podívat, jak připravit kokosový krém, tentokrát z pudinku.

 

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky