Jak získat víno k vaření bez otevření lahve a rovnou s bylinkami? Máme pro vás jednoduchý trik
Jste milovníci vína a chutná vám ve sklenici i v omáčce pod maso? Přemýšlíte, jak mít vždy po ruce oblíbený nápoj králů, který dotvoří váš připravovaný pokrm k dokonalosti, aniž byste museli otevřít novou lahev? Poradíme vám jednoduchý trik.
Recepty s vínem jsou oblíbené, ale někdy nás odradí to, že musíme kvůli pár decilitrům otevřít celou lahev, a víno časem ztratí chuť i vůni, pokud se včas nestihne dopít. Co s tím?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké víno se hodí k čemu?
Základní pravidlo říká, že do jídla používáme jen taková vína, která jsou chutná. Bílá vína se hodí ke světlému masu včetně mořských plodů, k zelenině, ovoci i sýrům. Červené víno dokonale doplní tmavé maso, těstoviny a tučnější sýry.
Mohlo by vás zajímat
Jak mít dobré víno k vaření stále k dispozici?
Zamrazit ho. Ať láhev oblíbeného vína otevřete k vaření, chvíli s dobrou knihou nebo posezení s přáteli, vždy dejte trochu do formy na led. Můžete přidat i oblíbené bylinky. V případě potřeby pár kostek vhodíte pod maso a nebojte, chuť se neztratí.
Zero waste domácnost šetří i víno
Pokud po posezení s dobrou společností vyléváte skoro prázdné lahve kvalitního vína, abyste mohli vytřídit sklo, zadržte. I pouhé 3 cm nedopitého vína v průměrné lahvi skrývají přes 100 ml tekutiny, což se hodí třeba právě do tohoto video-receptu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 17 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 17 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře