Zajíc je oblíbenou výhrou v tombole na mysliveckém plese. Umíte si s ním poradit?
Když si z myslivecké zábavy přinesete domů krásného ušáka, bude následující den o oběd postaráno. V našem článku se dozvíte, jak zajíce zpracovat a připravit tak, aby byla spokojená celá rodina. Není to nic, co byste nezvládli.
Zaječí maso je červenohnědé, křehké, jemně vláknité s výrazným zvěřinovým aroma. Nejchutnější jsou kusy okolo jednoho roku věku. Zajíc je oblíbenou sezónní pochoutkou na mnoha jídelních lístcích.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Na černo se švestkovou omáčkou nebo na smetaně
Zaječí maso se pro svůj nízký obsah tuků řadí mezi dietní suroviny.
- Zaječí stehna mají hrubší strukturu a jsou šťavnatá. Nejlépe se hodí na pečení, před kterým je možné prošpikování.
- Zaječí hřbet je křehounké maso, které se hodí na minutky, ale i na pečení.
- Maso z žebírek a pupku se může použít na guláš.
- Nejčastěji se ale celý zajíc upeče - variant je několik a pro inspiraci přikládáme několik receptů.
Pokud jsme vás naladili, ale zrovna nemáte zajíce po ruce, můžete si upéct podle našeho receptu alespoň králíka.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 6 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 8 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 9 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 11 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
Jak na závin kynutý pod vodou: Staročeský moučník má vláčné a nadýchané těsto, které můžeme libovolně naplnit
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Komentáře