Zajíc na mrkvi

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 2 hodiny pečení+ uležení masa v kyšce 2 porce Jiné maso 19 názorů

Suroviny

asi 400 g zaječího masa
nejlépe stehno
1 středně velká mrkev
lžíce másla
3 kuličky nového koření
3 kuličky jalovce
2 bobkové listy
půl cibule
koření Divočina
koření Čili-šípek
sůl
100 g slaniny
1/2 kyselého mléka
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zaječí maso odblaníme a naložíme do kyselého mléka nejlépe na 2 dny.

  2. Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo.

  3. Roztopíme v kastrůlku lžíci másla a na něm orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme nastrouhanou mrkev, bobkové listy, nové koření a jalovec.

  4. Zalijeme vodou, mírně osolíme a dusíme doměkka.

  5. Maso mezitím osolíme, okořeníme Divočinou a Čili šípkem.

  6. Na pekáčku orestujeme nakrájenou slaninu a na tomto základě z obou stran opečeme zaječí maso.

  7. Přidáme i s vývarem mrkev se vším kořením, přikryjeme druhým pekáčkem a pečeme zruba na 200 stupních cca 2 hodiny do změknutí masa. Během pečení podle potřeby přiléváme vodu a maso podléváme výpekem.

  8. Měkké maso vyjmeme a výpek rozmixujeme ponorným mixérem. Není již třeba zahušťovat. Podáváme s bramborem, nebo bramborovým-chlupatým knedlíkem.

Poznámka

Tohoto zajíce jsem dělala před lety. Měla jsem recept od kamarádky a snad jsem jej ještě nezapoměla. Vzpomínám si, že bych vůbec nepoznala, že je to divočina a moc nám chutnalo. Maso v kyselém mléku stratí pachuť divočiny. Bylo to skvělé i dnes..

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zajíc na mrkvi

1 2

Tématické fráze: recepty divocina zajic jak připravit zajíce zajíc recepty na divočinu zajíc recept na zajíce recept na zajíce na divočinu jak dlouho pečeme zajíce jak nejlépe pripravit zajice maso ze zajíce připrava zajice na pečeni recepty na zajíce ulovený zajíc příprava jak pripravit divocinu jak upect nejlepe zajice dietní zajíc divočina-zajíc zajíc a mrkev zajíc recept zajíc recepty recepty zajice

Zapomněl/a jsem heslo