Bramborový guláš
Bramborový guláš je chutí velmi podobný klasickému, ale výhodu má v jednodušší a kratší tepelné úpravě. Místo hovězího masa přidáme špekáčky, nebo měkký salám a brambory. Je hustý a ani není třeba zahušťovat.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 832 kJ / 438 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,98 g |
Tuky | 27,87 g |
Vláknina | 8,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 38,70 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 1. 2024 01:14
1. 7. 2023 10:37
8. 7. 2020 01:40
Kuchařka: MoniqueLaMutti
Doba přípravy: 30 minut Bramborová jídla 72 názorů
prev
next
Recept si oblíbilo 100 kuchařů
Recept se mi líbí
Suroviny
uzenina (větší klobáska, točený salám, párky, buřty - co kdo rád)6 větších brambor2 střední cibuleolej2 stroužky česnekusůlpepřsladká mletá paprikapálivá mletá paprikamajoránka250 ml smetany na vařeníhladká mouka
Postup přípravy receptu
Uzeninu nakrájíme na menší kostky, brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme také na menší kostky. Cibulku oloupeme a nakrájíme si nadrobno.
Ve větším hrnci na oleji zpěníme cibulku do sklovata, přidáme uzeninu, osolíme, opepříme.
Necháme opéct, aby nebyla v guláši rozvařená.
Mezitím do varné konvice můžeme dát vařit vodu a rozetřít česnek se solí.
Když je uzenina pěkně opečená, zasypeme sladkou i pálivou paprikou (papriky se nebojíme, u nás jí dáváme poměrně hodně, aby měl guláš pěknou barvičku).
Promícháme a během pár vteřin zalijeme vařící vodou. (Kdybychom nechali papriku déle, zhořkla by).
Přidáme nakrájené brambory a rozetřený česnek, zasypeme trochou majoránky. Takto vaříme přibližně 10-15 minut, dokud nejsou brambory měkké.
V hrnku vody rozšleháme hladkou mouku, aby vznikla hustá tekutina, pomalu přiléváme do guláše a takto ho zahustíme. Posléze zalijeme celou smetanou a necháme provařit.
Guláš dochutíme podle toho, jak potřebujeme. Pro tmavší barvu můžeme přidat papriku, dosolit, nebo ještě více zjemnit smetanou. U nás vítězí jemná chuť a přesto pikantní.
Podáváme s chlebem.
27. 1. 2017 11:38
20. 2. 2014 12:50
1. 6. 2009 21:34
22. 3. 2009 14:30
31. 10. 2008 09:30
31. 10. 2008 00:03
28. 9. 2008 07:22
27. 9. 2008 21:01
14. 7. 2008 14:07
24. 6. 2008 09:40
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 1 hodinou
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 4 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 4 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 22 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 15 minutami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 18 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 46 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 52 minutami
Lososová frittata
Moanka uvařila před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 1 hodinou
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 2 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 7 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bramborovy gulas bramborový guláš recept výborný bramborový guláš recept na bramborovy gulaš recept bramborový guláš bramborový guláš se salámem bramborovi gulaš recepty bramborový guláš gulaš guláš bramborový bramborovej guláš salámový guláš bramborový gu bramborový guláš top recepty jednoduchý bramborový guláš bramborový gulá recept na bramborovej guláš bramborov guláš bramborová guláš recepty na bramborový guláš
Suroviny: brambory, cibule, salám měkký, olej, sůl, kmín celý, pepř mletý, paprika sušená sladká, paprika sušená sladká, polévka gulášová v sáčku, voda
Bramborový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/10G
13 názorů