Bramborová haruľa

toprecepty.cz Kuchař: toprecepty.cz

Bramborová jídla 16 názorů

Suroviny

40 dkg brambor
15 dkg hrubé mouky
10 dkg cibule
10 dkg slaniny
2 - 4 stroužky česneku
6 dkg sádla
majoránka
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu zbavíme kůže, rozkrájíme na kousíčky a rozpustíme. Přidáme jemně nasekanou cibuli a zpěníme.

  2. Oloupaný česnek prolisujeme, plech nebo pekáček dobře vymažeme sádlem.

  3. Oloupané brambory rozstrouháme, osolíme přidáme mouku, zpěněnou cibuli se slaninou, prolisovaný česnek, majoránku a zbylé sádlo.

  4. Dobře promícháme a řídkou směs tence rozetřeme do vymazaného pekáčku nebo na plech. Vložíme do předehřáté trouby a prudce opečeme.

  5. Dozlatova upečenou "harulu" rozkrájíme a podáváme teplou i studenou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborová haruľa

  • magdalenka magdalenka

    tejaja: :-8

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    magdalenka: :-) A u nás sa racsa do harule dáva, je to vec zvyku, ako píše Jana.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    magdalenka: Tak já si bramborák bez kmínu taky neumím představit! Ale to je asi fakt na zvyku, si myslím. Já třeba dávám kmín i do květáku, který vařím. No a taky se na mne někdo dívá, jako bych spadla z višně :-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    v živote som rascu nedala do harule...dobrá haruľa je vždy s malým množstvom múky...čím menej tým lepšie a hladkej.

    Odpovědět

  • maris maris

    Veronika.Hrozna: já do bramboráku kmín taky nedávám a rozhodně nám tam nechybí:-) u nás by asi byla katastrofa kdybych ho tam dala ;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    BronislavaP: Ani se nedivím, v receptu chybí kmín , bramborák bez kmínu je čirá katastrofa. Já dávám do kila brambor polévkovou lžíci kmínu a polévkovou lžíci majoránky , těsto musí být kropenaté od těchto dvou koření a česnekem nešetřím a nešetřím a nešetřím. Pokud ten česnek po ochutnání těsta necítím, tak přidávám. Jo byly časy, že stačily dva stroužky, tento česnek z obchodu - jakýkoliv je smrt bramboráku.;-)

    Odpovědět

  • BronislavaP BronislavaP

    No popravdě to nebyla žádná sláva, ale sníst se to dalo...

    Odpovědět

  •   jana (neregistrovaný/á) jana (neregistrovaný/á) (neregistrovaný)

    Diky za rady a asi i ja budu davat pod vse papir,pak mensi starost s mytim nadobi.Jinak ty kousky, ktere jsem pracne vydolovala z pekace - bylo to moc dobry.Ale pulka pekace musela pod vodu a do odpadu-tolik skody:-(
    Clovek se porad uci,nejlepsi;sam na sobe.I tak do konce tydne bramboraky jeste udelam;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ja používam pod všetko papier na pečenie...

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    jana (neregistrovaný/á) , já bych to příště raději vymazala sádlem a vysypala strouhankou;-). Nejsi sama, já posledně trhlala makovou bábovku z formy div ne dynamitem!!:-)):-D:-)):-D

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    ahojky vsem, prave jsem dodelala bramborak v pekacku a pomoooooc nemuzu ho vyndat,pripekl se.Pritom jsem pekac vylila olejem pekla na 180 stupnu cca 30 minut.Jak to mam vyresit priste, poradte prosim.http://www.toprecepty.cz/recept/70-bramborova-haru...

    Odpovědět

  • jáá jáá(neregistrovaný)

    měla jsem tu známého z Paříže a on si to chtěl dát v restauraci,ale nevěděli jsme ani jeden co to je.tak jsem si to dnes našla tady.a nakonec jsem zjistila,že to znám..:-)

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Tak já jsem tam radši to vejce přidala, aby se to náhodou nerozpadlo:-O a s kyselým zelím to bylo vynikající:yes: dávám bodík a fatku:-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    preclik, ono je to brmborák, jenom "ve velkém"

    Odpovědět

  • Olina-preclik Olina-preclik

    Kdyby tam bylo vajíčko, je to jako bramborák. Něco podobného děláme, a protože se to na plech nalívá, říkáme tomu "litina". Jde to velice na odbyt.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: levna jidla recepty levná jídla recepty na levná jídla levne recepty na vareni levné jídla dietní jídla recepty levne jidlo jídla z vařených brambor recepty recept na bramborovou buchtu nové brambory recepty bramborové resti recept litina recept recepty levna jidla střapače resti šprecle bramborové krokety recept krokety bramborové recept bramborová buchta babica levné jídla recepty

Zapomněl/a jsem heslo