Bramborová haruľa

www.toprecepty.cz Kuchař:

Bramborová jídla 10 názorů

Přidat další fotografii
56
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Suroviny

40 dkg brambor
Nyní v akci
15 dkg hrubé mouky
10 dkg cibule
Nyní v akci
10 dkg slaniny
2 - 4 stroužky česneku
6 dkg sádla
majoránka
sůl
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu zbavíme kůže, rozkrájíme na kousíčky a rozpustíme. Přidáme jemně nasekanou cibuli a zpěníme.

  2. Oloupaný česnek prolisujeme, plech nebo pekáček dobře vymažeme sádlem.

  3. Oloupané brambory rozstrouháme, osolíme přidáme mouku, zpěněnou cibuli se slaninou, prolisovaný česnek, majoránku a zbylé sádlo.

  4. Dobře promícháme a řídkou směs tence rozetřeme do vymazaného pekáčku nebo na plech. Vložíme do předehřáté trouby a prudce opečeme.

  5. Dozlatova upečenou "harulu" rozkrájíme a podáváme teplou i studenou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Bramborová haruľa

  • BronislavaP BronislavaP

    No popravdě to nebyla žádná sláva, ale sníst se to dalo...

    Odpovědět

  •   jana (neregistrovaný/á) jana (neregistrovaný/á) (neregistrovaný)

    Diky za rady a asi i ja budu davat pod vse papir,pak mensi starost s mytim nadobi.Jinak ty kousky, ktere jsem pracne vydolovala z pekace - bylo to moc dobry.Ale pulka pekace musela pod vodu a do odpadu-tolik skody:-(
    Clovek se porad uci,nejlepsi;sam na sobe.I tak do konce tydne bramboraky jeste udelam;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ja používam pod všetko papier na pečenie...

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    jana (neregistrovaný/á) , já bych to příště raději vymazala sádlem a vysypala strouhankou;-). Nejsi sama, já posledně trhlala makovou bábovku z formy div ne dynamitem!!:-)):-D:-)):-D

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    ahojky vsem, prave jsem dodelala bramborak v pekacku a pomoooooc nemuzu ho vyndat,pripekl se.Pritom jsem pekac vylila olejem pekla na 180 stupnu cca 30 minut.Jak to mam vyresit priste, poradte prosim.http://www.toprecepty.cz/recept/70-bramborova-haru...

    Odpovědět

  • jáá jáá(neregistrovaný)

    měla jsem tu známého z Paříže a on si to chtěl dát v restauraci,ale nevěděli jsme ani jeden co to je.tak jsem si to dnes našla tady.a nakonec jsem zjistila,že to znám..:-)

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Tak já jsem tam radši to vejce přidala, aby se to náhodou nerozpadlo:-O a s kyselým zelím to bylo vynikající:yes: dávám bodík a fatku:-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    preclik, ono je to brmborák, jenom "ve velkém"

    Odpovědět

  • Olina-preclik Olina-preclik

    Kdyby tam bylo vajíčko, je to jako bramborák. Něco podobného děláme, a protože se to na plech nalívá, říkáme tomu "litina". Jde to velice na odbyt.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Do harule lze přidat taky na kostičky nakrájenou uzeninu, kterou opražímee se slaninou.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo