Bramborová haruľa

toprecepty.cz Kuchař:

Bramborová jídla 10 názorů

57

Suroviny

40 dkg brambor
15 dkg hrubé mouky
10 dkg cibule
10 dkg slaniny
2 - 4 stroužky česneku
6 dkg sádla
majoránka
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu zbavíme kůže, rozkrájíme na kousíčky a rozpustíme. Přidáme jemně nasekanou cibuli a zpěníme.

  2. Oloupaný česnek prolisujeme, plech nebo pekáček dobře vymažeme sádlem.

  3. Oloupané brambory rozstrouháme, osolíme přidáme mouku, zpěněnou cibuli se slaninou, prolisovaný česnek, majoránku a zbylé sádlo.

  4. Dobře promícháme a řídkou směs tence rozetřeme do vymazaného pekáčku nebo na plech. Vložíme do předehřáté trouby a prudce opečeme.

  5. Dozlatova upečenou "harulu" rozkrájíme a podáváme teplou i studenou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Bramborová haruľa

  • BronislavaP BronislavaP

    No popravdě to nebyla žádná sláva, ale sníst se to dalo...

    Odpovědět

  •   jana (neregistrovaný/á) jana (neregistrovaný/á) (neregistrovaný)

    Diky za rady a asi i ja budu davat pod vse papir,pak mensi starost s mytim nadobi.Jinak ty kousky, ktere jsem pracne vydolovala z pekace - bylo to moc dobry.Ale pulka pekace musela pod vodu a do odpadu-tolik skody:-(
    Clovek se porad uci,nejlepsi;sam na sobe.I tak do konce tydne bramboraky jeste udelam;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ja používam pod všetko papier na pečenie...

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    jana (neregistrovaný/á) , já bych to příště raději vymazala sádlem a vysypala strouhankou;-). Nejsi sama, já posledně trhlala makovou bábovku z formy div ne dynamitem!!:-)):-D:-)):-D

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    ahojky vsem, prave jsem dodelala bramborak v pekacku a pomoooooc nemuzu ho vyndat,pripekl se.Pritom jsem pekac vylila olejem pekla na 180 stupnu cca 30 minut.Jak to mam vyresit priste, poradte prosim.http://www.toprecepty.cz/recept/70-bramborova-haru...

    Odpovědět

  • jáá jáá(neregistrovaný)

    měla jsem tu známého z Paříže a on si to chtěl dát v restauraci,ale nevěděli jsme ani jeden co to je.tak jsem si to dnes našla tady.a nakonec jsem zjistila,že to znám..:-)

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Tak já jsem tam radši to vejce přidala, aby se to náhodou nerozpadlo:-O a s kyselým zelím to bylo vynikající:yes: dávám bodík a fatku:-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    preclik, ono je to brmborák, jenom "ve velkém"

    Odpovědět

  • Olina-preclik Olina-preclik

    Kdyby tam bylo vajíčko, je to jako bramborák. Něco podobného děláme, a protože se to na plech nalívá, říkáme tomu "litina". Jde to velice na odbyt.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Do harule lze přidat taky na kostičky nakrájenou uzeninu, kterou opražímee se slaninou.

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: levna jidla recepty levná jídla recepty na levná jídla levne recepty na vareni levné jídla dietní jídla recepty levne jidlo jídla z vařených brambor recepty recept na bramborovou buchtu nové brambory recepty bramborové resti recept litina recept recepty levna jidla střapače šprecle bramborové krokety recept resti krokety bramborové recept bramborová buchta babica levné jídla recepty

Zapomněl/a jsem heslo