Guláš z václavek

www.toprecepty.cz Kuchař:

Houby 22 názorů

55

Suroviny

1/2 kg čerstvých kloboučků mladých václavek
1 cibule
asi 3 dcl masového vývaru
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce kečupu
2 lžíce másla
3 stroužky česneku
1/2 lžičky drceného kmínu
mletá sladká paprika
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kloboučky hub spaříme vařící vodou, necháme vyluhovat, slijeme a nakrájíme.

  2. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme houby, osolíme, okmínujeme, ochutíme mletou paprikou a dusíme asi 20 minut.

  3. Pak odstraníme pokličku a necháme odpařit šťávu. Houby poprášíme moukou, přidáme kečup a po troškách vývar a za stálého míchání povaříme.

  4. Podáváme s pečivem nebo s bramborem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Guláš z václavek

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    petr:nabudúce napíšeš, že guláš bez mäsa nie je žiadny guláš, však? ... tak radšej nevŕtaj a daj tu vzorový recept ty

    Odpovědět

  • petr petr(neregistrovaný)

    Guláš bez papriky není žádný guláš.

    Odpovědět

  • Petrr Petrr(neregistrovaný)

    Dnes jsem našel houby-Václavky v Kytlicích a namka-gulášek se už se vaří:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Petr: ale ona to myslela na kolínka, že to je zamilovaná těstovina manželova;-):-)

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    spagetka: Nejsem si jisty, ale ryze neni testovina.........:-((

    Odpovědět

  • Sonycka03 Sonycka03

    Moc nevařím, ale tento recept je rychlý a chutný, doporučuji... Papriku jsem dala pálivou a místo kečupu 2 lžíce rajčatového pyré :) a s václavkami jsem pokrájela i šupinovku kostrbatou (mají podobný vzhled)
    Dobrou chuť všem ;-)

    Odpovědět

  • Lucas Lucas

    mmmm uš se oblyzuju:-p

    Odpovědět

  • Tony Tony(neregistrovaný)

    ...tak jsem zkusil pridat kecup (poprvni v zivote) a skoro to zkazilo celej gulas :-( Zachranila to az kysela smetana.

    Odpovědět

  • mejdlo mejdlo(neregistrovaný)

    tak už je to hotovo, jen místo kečupu jsem dala ďábelskou směs (máme rádi pálivý) a je to výborný

    Odpovědět

  • marta marta(neregistrovaná)

    Doporučuji podusit s angl.slaninou pokrájenou na kostky, samozřejmě dostatek česneku a jinak jak je uvedeno. Na závěr ještě přidávám zakysanou smetanu a pak uvidíte, jaká je to bašta!!

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Já jsem ten guláš nedávno dělala, taky s "knedlama":-)) a dala jsem do práce synovi celou sedmičku. No a kolegové mu nadali, že jim to dělá schválně, že oni šli na párek do kantýny a on měl takovou voňavou mňamku:-)):-D:yes:

    Odpovědět

  • jitka jitka(neregistrovaná)

    :yes:Opravdu jako polévka dobré,ještě tam dávám majoránku,sušenou petržel,pepř a chutná líp jak pravá drštkovka.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jani a k václavkám hoď špetku libečku. Jinak příloha se hodí i třeba rýže nebo kolínka - zamilované těstoviny manžela :-D

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    No, ta "knedla" k tomu jde určitě víc;-)

    Odpovědět

  • desuk desuk(neregistrovaný)

    Tento týden ( doufám, že už zítra ) si plánujeme tento gulášek udělat.

    Jen se mi líbí jak jsou v receptu zemáky a na fotce knedla

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo