

Guláš z václavek
Suroviny
- 1/2 kg čerstvých kloboučků mladých václavek
- 1 cibule
- asi 3 dcl masového vývaru
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce kečupu
- 2 lžíce másla
- 3 stroužky česneku
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- mletá sladká paprika
- sůl
Postup přípravy receptu
Kloboučky hub spaříme vařící vodou, necháme vyluhovat, slijeme a nakrájíme.
Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme houby, osolíme, okmínujeme, ochutíme mletou paprikou a dusíme asi 20 minut.
Pak odstraníme pokličku a necháme odpařit šťávu. Houby poprášíme moukou, přidáme kečup a po troškách vývar a za stálého míchání povaříme.
Podáváme s pečivem nebo s bramborem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Guláš z václavek
-
petr:nabudúce napíšeš, že guláš bez mäsa nie je žiadny guláš, však? ... tak radšej nevŕtaj a daj tu vzorový recept ty
-
Guláš bez papriky není žádný guláš.
-
Dnes jsem našel houby-Václavky v Kytlicích a namka-gulášek se už se vaří
-
Petr: ale ona to myslela na kolínka, že to je zamilovaná těstovina manželova
-
spagetka: Nejsem si jisty, ale ryze neni testovina.........
-
Moc nevařím, ale tento recept je rychlý a chutný, doporučuji... Papriku jsem dala pálivou a místo kečupu 2 lžíce rajčatového pyré :) a s václavkami jsem pokrájela i šupinovku kostrbatou (mají podobný vzhled)
Dobrou chuť všem -
mmmm uš se oblyzuju
-
...tak jsem zkusil pridat kecup (poprvni v zivote) a skoro to zkazilo celej gulas
Zachranila to az kysela smetana.
-
tak už je to hotovo, jen místo kečupu jsem dala ďábelskou směs (máme rádi pálivý) a je to výborný
-
Doporučuji podusit s angl.slaninou pokrájenou na kostky, samozřejmě dostatek česneku a jinak jak je uvedeno. Na závěr ještě přidávám zakysanou smetanu a pak uvidíte, jaká je to bašta!!
-
Já jsem ten guláš nedávno dělala, taky s "knedlama"
a dala jsem do práce synovi celou sedmičku. No a kolegové mu nadali, že jim to dělá schválně, že oni šli na párek do kantýny a on měl takovou voňavou mňamku
-
Opravdu jako polévka dobré,ještě tam dávám majoránku,sušenou petržel,pepř a chutná líp jak pravá drštkovka.
-
Jani a k václavkám hoď špetku libečku. Jinak příloha se hodí i třeba rýže nebo kolínka - zamilované těstoviny manžela
-
No, ta "knedla" k tomu jde určitě víc
-
Tento týden ( doufám, že už zítra ) si plánujeme tento gulášek udělat.
Jen se mi líbí jak jsou v receptu zemáky a na fotce knedla