Máslový korpus na dort
Suroviny
Porce: 2 korpusy 28 cm
Nutriční hodnoty
Energie | 19 908 kJ / 4 758 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,91 g |
Tuky | 50,28 g |
Vláknina | 22,50 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 612 mg |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 938,26 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je krásně vláčný a fakt dobrý s mandlovým krémem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 9. 2017 20:56
21. 1. 2017 12:28
Máte recht (hrnek, šálek) rcp je asi, vzhledem k počtu nejasností v komentářích, blbě napsaný
Každý kuchtík ví, že hrnek = 250ml, ale v autorčině podání je 300ml a kolik je 1 šálek jsem asi v komentářích přehlédl ale rcp (zvláště na cukrařinu!!!) má být napsán srozumitelně a jednoznačně, bez nutnosti hledat v komentářích
Pokud cílem autorky není přímo množství reakcí na rcp tak by bylo dobré rcp doplnit, ale lepší by bylo ho vymazat.
***
Těžko říci, co autorka myslí "Jemně zašleháme bílkový sníh."
No, zkoušel už někdo do těsta, byť řídkého, ZAŠLEHAT (byť jemně) sníh?
21. 1. 2017 11:04
23. 11. 2016 22:04
15. 11. 2013 17:37
hrnek je 3dcl pro upřesnění :D
15. 11. 2013 14:11
děkuji za recept, bohužel jako začátečník co se týče pečení ještě nemám v oku všechny míry, tudíž pojmy "1 šálek mléka, 1,5 másla, prášek do pečiva" apod. mi opravdu nijak nenapoví, kolik tam toho skutečně dát. Chápu, že jakmile to člověk upeče správně, už pro příště ví, kolik toho +- dát, pokud bych ale měl podle tohoto receptu dělat korpus poprvé, nemám zkrátka ponětí.. Bylo by pro příště možné psát gramáž? Např. 375g másla (= 1,5 kostky), tím už je vše jasné. Děkuji
25. 10. 2013 14:53
moc děkuju za recept.Korpus byl jak jste psala vláčný a dobrý
27. 9. 2013 20:26
Já jelikož nemam moc zkušeností jestli by šel tento korpus s tvarohovou náplní a máslovým nebo bílkovým krémem pod marcipán.
Předem děkuju za odpověď.
27. 9. 2013 19:02
je to totiž muj první dort a já bych ho chťel udělat sestře k osmnáctinám
27. 9. 2013 11:17
26. 9. 2013 18:23
Chtěl jsem se zeptat ,jestli ty korpusy pečete zvlášť nebo je po upečení rozkrojíte děkuju.
24. 9. 2013 08:49
23. 9. 2013 23:07
Musí v něm být nějaká chyba. Nebyla jsem si jistá, kolik znamená 1,5 másla. Váhala jsem, zda je to 1,5 hrnku, nebo 1,5 kostky másla. Obě možnosti jsem si představovala přehnaně mastné, tak jsem použila "jen" kostku 250 g másla. Ale i to bylo zoufale mnoho a z hotového korpusu doslova teklo máslo. Výsledný korpus je opravdu nacucaný, asi 2x mastnější než smažené koblihy. To je o žlučníkový záchvat takové recepty a není to ani dobré.
19. 9. 2013 18:06
Chtěl jsem se zeptat ,jestli ty korpusy pečete zvlášť nebo je po upečení rozkrojíte děkuju.
29. 6. 2013 18:17
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Květákový steak
Přidáno před 8 hodinami
Pudinková buchta II
Přidáno před 10 hodinami
Vaječný řízek s brambory
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno před 16 hodinami
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 17 hodinami
Cizrnovo-rajčatový humus
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Koláče s tvarohem a rebarborou
LucieLuckaLemurie uvařila před 4 hodinami
Kaše z ovesných vloček
Poofy uvařila před 4 hodinami
Žampiony ve slanině, plněné nivou
misula29 uvařila před 6 hodinami
Lišky na slanině
Cejenka uvařila před 6 hodinami
Makový koláč s třešněmi
Denade uvařila před 7 hodinami
Celerové hranolky z trouby
Krabcice uvařila před 8 hodinami
Meruňkový koláč
Lutsienek uvařila před 8 hodinami
Vepřové kotlety na hořčici a bílém víně
Pitr25g uvařila před 9 hodinami
"Pštrosí" vejce
veteran1974 uvařila před 9 hodinami
Banánová mramorová bábovka
JaninaZ. uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kvíz na téma masopust a zabijačky: Jaká jídla k tomuto období patří?
Farmu založili na odpadu z lesa. Dnes pěstují delikátní houby a dodávají je do obchodů i špičkových restaurací
Jak využít levanduli v kuchyni: Dejte ji do provensálského koření, připravte sirup nebo ji využijte do pečení
Další recepty
Tématické fráze: vláčný korpus na dort vláčný dortový korpus korpus ze sušenek korpus na dort recept na dobrý dortový korpus korpus z máslových sušenek máslový krém na dort kolik je 1/5 masla máslový krém na dort recept dort z máslových sušenek vláčný korpus dobrý korpus na dort dortový korpus ze sušenek korpus na dort ze sušenek dobrý dortový korpus krém na korpus dobrý máslový krém máslový krém se salkem máslový krém na dorty recept korpus na dort s máslem
Suroviny: máslo, cukr krystal, vejce, mouka polohrubá, prášek do pečiva, mléko, mandlové aroma
Máslový korpus na dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OE6B
23 názorů