Piškotový dortový korpus
Dort je ozdobou každé slavnostní příležitosti. Jaký ale udělat, aby chutnal co nejvíce lidem? Vsaďte na osvědčený piškotový korpus, kterým se zavděčíte všem. Pokud do těsta přidáte trochu tuku, můžete si být jistí, že bude nejen nadýchaný, ale i dostatečně vláčný.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 744 kJ / 2 090 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,40 g |
Tuky | 52,80 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 559 mg |
Sůl | 1,53 g |
Sacharidy | 334,30 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 2. 2018 11:17
Naduska19: Mám naprosto stejnou zkušenost, je skvělý a moc se povedl. Foto mého je uloženo u fotografie hlavní. Již budu dělat jen tento.
17. 4. 2017 18:05
Ja tento recept poznám z kuchárskej knihy Hájková recepty z r.1988. Je to najlepšie cesto na tortový korpus aký poznám, len podľa menovanej knihy sa do cesta strúha 1/2citrónu a ide tam hrubá múka a 100g kokosu. Korpus sa po vychladnutí prereže na 2 časti. Plnka pozostáva z vanilkového krému do ktorého po vychladnutí dáme 50g kokosu, 100g masla. Ním sa korpus naplní a potrieme aj povrch. Ja som ešte dala aj 2.vrstvu šlahačku. Je to super výborná kokos.torta, na ktorej sme si pochtli aj tieto veľkonočné sviatky:)
28. 3. 2017 20:11
Jo - a dort peču 30minut.
28. 3. 2017 20:10
Do piškotu nepatří olej a prdopeč.Velice jednoduchý recept - na 1 vajíčko 1 lžíce vody,4dkg mouky a 4 dkg cukru.Půl hodiny šlehat - celá vajíčka.Robot práci udělá za vás.Já dávám 5 vajec,když dělám něco na plechu,obyčejně na to udělám něco podobného na způsob tiramisu.Když dělám roládu,dávám 3 vajíčka.Na dort 5. Péct na 180°C 15minut,5 vajíček 18 minut.Piškot musí být kyprý vzduchem a ne prdopečem
23. 3. 2017 08:35
Korpus je naprosto úžasný, dobře si jej uschovám a budu péct znovu. Je dobrý, dobře se rozkrajuje. Max. spokojenost.
14. 3. 2017 15:05
Eva: Je to preklep, to je jasné. K okrajom od stredu. Opravila som to.
14. 3. 2017 11:59
Hned bych to zkusila, jen nevím, co to je, "odhrneme k okrajům do středu". Tak do středu, nebo k okrajům?
19. 2. 2016 23:29
korpus jsem mela velmi nizky mozna velikost formy spatna (26cm) chce to asi 24 ci mensi, jinak rozriznout sel skvele na chut super, jen jsem pridala 3gramy vanilky (primo z lusku)
2. 2. 2016 09:17
Markéta D: Já peču při 180°C, záleží na troubě, a potřebuju víc než 30 minut, klidně i 45. A nepřikrývám.
1. 2. 2016 22:48
Dajda: děkuji za info, zkusím pohledat nějaký recept tohoto charakteru a vyzkoušet, jestli se nezadaří lépe. Jinak tento recept rozhodně nekritizuji, piškot je fajn, jen mě mrzí ta navlhlá část.
1. 2. 2016 22:45
casino: peču 2x týdně bábovky, buchty pro dcerky, punčák z piškotu, sacher, medovník, nikdy jsem podobné problémy neměla. Proto jsem žádala o radu, jestli se někdy něco podobného někomu nestalo. Ve Vašem komentáři bohužel žádnou radu nemohu najít...
1. 2. 2016 08:39
Markéta D.: časem jsem se naučila dělat korpus z hrubé mouky a pískového cukru a je to super. Ale pokud je problém třeba v troubě, tak výsledek může být ohrožen taky.
1. 2. 2016 00:52
Markéta D.:
Tak to je těžko k uvěření
No, když ale napíšete, že se vám to nepovedlo 4x (pekla jste 4 korpusy), tak bych asi věděl čím by to mohlo být
1. 2. 2016 00:31
casino: díky za odpověď. Bohužel to nebyla milimetrová vrstva, ale třeba 1-2 cm do hloubky přímo v prostředku pod tím propadem. Ale při tvorbě dortu jsem to vybrala lžící a vycpala odřezky, takže ve výsledku to vidět nebylo. Měla jsem 8 plátů, tak jsem to různě nakombinovala, aby mi to sedělo na sobě. Spíš jen hledám příčinu, abych to příště už měla dokonalé
1. 2. 2016 00:26
hosta: pekla jsem při těch 170°, příště tedy zkusím ještě ubrat a péci pomaleji. Jinak přikryté jsem to měla a do formy jsem měla cca 3cm vrstvu těsta, tak bych neřekla, že toho tam bylo moc, ale díky za reakci. Snad se příště zadaří lépe.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více

Muffiny se směsí drobného ovoce
Přidáno před 10 hodinami

Kuřecí soté se zeleninou a vlašskými ořechy
Přidáno před 10 hodinami

Panenka v paprikové omáčce
Přidáno před 11 hodinami

Grilovaný rumpsteak v marinádě
Přidáno před 11 hodinami

Jednoduchý čokoládový dort s višněmi
Přidáno 1. 7. 2022 12:17

Kokosové placky s jogurtovou omáčkou
Přidáno 1. 7. 2022 07:36
Právě bylo uvařeno:

Zapečené rolky z mletého masa s mozzarellou
uvařil/a Bohunka123
před 3 hodinami

Peřinková buchta s pudinkem
uvařil/a ZatracenaJesterice
před 3 hodinami

Camping salát
uvařil/a Ivana64
před 3 hodinami

Opilé kuře
uvařil/a Javor
před 4 hodinami

Bábovka z pudinku
uvařil/a Ave123
před 4 hodinami

Smetanová omáčka z cukety a kořenové zeleniny (bez mouky)
uvařil/a Denade
před 4 hodinami

Žloutkové poháry s jahodami
uvařil/a cmata
před 4 hodinami

Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
uvařil/a Cejenka
před 5 hodinami

Zeleninová polévka bez zasmažení
uvařil/a Luluska
před 6 hodinami

Hrášková polévka (krém) s krutony
uvařil/a Wanilor
před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: piškotový korpus piškotový korpus na dorty recepty piskotovy korpus na dort recept na korpus těsto na dortový korpus korpus světlý korpus na dort recept nadýchaný piškotový korpus dortových korpus recept na piškotový korpus piškotový korpus recept lehký piškotový korpus korpus na dort bez vajec nejlepši piškotový korpus vláčný nadýchaný piškotový korpus piškotový korpus z hladké mouky nadýcháný korpus na dort dortový korpus z hladké mouky vláčný korpus na dort korpus na dorty recepty
Suroviny: vejce, mouka hladká, cukr moučkový, olej, prášek do pečiva, mouka
Piškotový dortový korpus
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qLQ0
68 názorů