Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Piškotový dortový korpus

Dort je ozdobou každé slavnostní příležitosti. Jaký ale udělat, aby chutnal co nejvíce lidem? Vsaďte na osvědčený piškotový korpus, kterým se zavděčíte všem. Pokud do těsta přidáte trochu tuku, můžete si být jistí, že bude nejen nadýchaný, ale i dostatečně vláčný.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

18. 9. 2012 19:32

Suroviny

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Kuchařka Naše moučníky
obsahuje 150 receptů
včetně tohoto.

Naše moučníky

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 744 kJ / 2 090 kcal
Bílkoviny66,40 g
Tuky52,80 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 559 mg
Sůl1,53 g
Sacharidy334,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Zdendulka 66

14. 2. 2018 11:17

Naduska19: Mám naprosto stejnou zkušenost, je skvělý a moc se povedl. Foto mého je uloženo u fotografie hlavní. Již budu dělat jen tento.:-D:yes::yes:

Janka

17. 4. 2017 18:05

Ja tento recept poznám z kuchárskej knihy Hájková recepty z r.1988. Je to najlepšie cesto na tortový korpus aký poznám, len podľa menovanej knihy sa do cesta strúha 1/2citrónu a ide tam hrubá múka a 100g kokosu. Korpus sa po vychladnutí prereže na 2 časti. Plnka pozostáva z vanilkového krému do ktorého po vychladnutí dáme 50g kokosu, 100g masla. Ním sa korpus naplní a potrieme aj povrch. Ja som ešte dala aj 2.vrstvu šlahačku. Je to super výborná kokos.torta, na ktorej sme si pochtli aj tieto veľkonočné sviatky:)

Esterka1

28. 3. 2017 20:11

Jo - a dort peču 30minut.

Esterka1

28. 3. 2017 20:10

Do piškotu nepatří olej a prdopeč.Velice jednoduchý recept - na 1 vajíčko 1 lžíce vody,4dkg mouky a 4 dkg cukru.Půl hodiny šlehat - celá vajíčka.Robot práci udělá za vás.Já dávám 5 vajec,když dělám něco na plechu,obyčejně na to udělám něco podobného na způsob tiramisu.Když dělám roládu,dávám 3 vajíčka.Na dort 5. Péct na 180°C 15minut,5 vajíček 18 minut.Piškot musí být kyprý vzduchem a ne prdopečem :-)

Naduska19

23. 3. 2017 08:35

Korpus je naprosto úžasný, dobře si jej uschovám a budu péct znovu. Je dobrý, dobře se rozkrajuje. Max. spokojenost. :-)<3

tejaja tejaja (moderátorka)

14. 3. 2017 15:05

Eva: Je to preklep, to je jasné. K okrajom od stredu. Opravila som to.

Eva

14. 3. 2017 11:59

Hned bych to zkusila, jen nevím, co to je, "odhrneme k okrajům do středu". Tak do středu, nebo k okrajům?

terka

19. 2. 2016 23:29

korpus jsem mela velmi nizky mozna velikost formy spatna (26cm) chce to asi 24 ci mensi, jinak rozriznout sel skvele na chut super, jen jsem pridala 3gramy vanilky (primo z lusku)

Petra

2. 2. 2016 09:17

Markéta D: Já peču při 180°C, záleží na troubě, a potřebuju víc než 30 minut, klidně i 45. A nepřikrývám.

Markéta D.

1. 2. 2016 22:48

Dajda: děkuji za info, zkusím pohledat nějaký recept tohoto charakteru a vyzkoušet, jestli se nezadaří lépe. Jinak tento recept rozhodně nekritizuji, piškot je fajn, jen mě mrzí ta navlhlá část.

Markéta D.

1. 2. 2016 22:45

casino: peču 2x týdně bábovky, buchty pro dcerky, punčák z piškotu, sacher, medovník, nikdy jsem podobné problémy neměla. Proto jsem žádala o radu, jestli se někdy něco podobného někomu nestalo. Ve Vašem komentáři bohužel žádnou radu nemohu najít...

Dajda Dajda

1. 2. 2016 08:39

Markéta D.: časem jsem se naučila dělat korpus z hrubé mouky a pískového cukru a je to super. Ale pokud je problém třeba v troubě, tak výsledek může být ohrožen taky. :-(

casino casino

1. 2. 2016 00:52

Markéta D.:
Tak to je těžko k uvěření:-O
No, když ale napíšete, že se vám to nepovedlo 4x (pekla jste 4 korpusy), tak bych asi věděl čím by to mohlo být;-)

Markéta D.

1. 2. 2016 00:31

casino: díky za odpověď. Bohužel to nebyla milimetrová vrstva, ale třeba 1-2 cm do hloubky přímo v prostředku pod tím propadem. Ale při tvorbě dortu jsem to vybrala lžící a vycpala odřezky, takže ve výsledku to vidět nebylo. Měla jsem 8 plátů, tak jsem to různě nakombinovala, aby mi to sedělo na sobě. Spíš jen hledám příčinu, abych to příště už měla dokonalé :-)

Markéta D.

1. 2. 2016 00:26

hosta: pekla jsem při těch 170°, příště tedy zkusím ještě ubrat a péci pomaleji. Jinak přikryté jsem to měla a do formy jsem měla cca 3cm vrstvu těsta, tak bych neřekla, že toho tam bylo moc, ale díky za reakci. Snad se příště zadaří lépe.:-)

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Petra Burianová

nově v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: piškotový korpus piškotový korpus na dorty recepty piskotovy korpus na dort recept na korpus těsto na dortový korpus korpus světlý korpus na dort recept nadýchaný piškotový korpus dortových korpus recept na piškotový korpus piškotový korpus recept lehký piškotový korpus korpus na dort bez vajec nejlepši piškotový korpus vláčný nadýchaný piškotový korpus piškotový korpus z hladké mouky nadýcháný korpus na dort dortový korpus z hladké mouky vláčný korpus na dort korpus na dorty recepty

Suroviny: vejce, mouka hladká, cukr moučkový, olej, prášek do pečiva, mouka

TopRecepty.cz

Piškotový dortový korpus

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qLQ0