Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilovaná líčka

Jemná a šťavnatá líčka jsou delikátní kousek masa, vyžadují ale dlouhou přípravu. Proto je před grilováním nejprve vaříme ve vývaru se zeleninou do měkka, až poté je potřeme marinádou a krátce grilujeme tak, aby maso získalo krásnou barvu a kouřovou vůni.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

30. 4. 2012 11:44

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Takhle upravená líčka jsou měkká, šťavnatá a velice chutná.

Zdroj: upravený recept z "Dobrůtky aneb vaříme s Českým rozhlasem Ostrava".

V původním receptu bylo na grilování do oleje použito provensálské koření - to u nás vrchnímu "grilmistrovi" (manželovi) nechutná, tak jsme použili naše oblíbené koření (Andělská křídla).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Chambord

23. 10. 2012 13:27

Nádhera.

Anna Kocikova Anna Kocikova

2. 5. 2012 00:08

Jůůů mňam:-p+:yes:Líčka jsou i u nás úzkoprofilové zboží;-(

maris maris

1. 5. 2012 08:16

Cathleen - moc bych si pochutnala:-p:yes::-)

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

1. 5. 2012 08:01

To je náramná pochoutka. +bod 5

rebeka rebeka

30. 4. 2012 22:07

:-//:-// hmmm, se mnou se evidentně nepočítalo:-(:-D:-D:-D:-D
líčka u nás prostě neseženu, ale né, že bych si nedala.. musí to být výborná bašta:-p:yes::yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

30. 4. 2012 16:14

Tak to jsem ještě taky u řezníka neviděla,ale láká mne to moc;-):yes:

cathleen cathleen

30. 4. 2012 13:02

Severinka: zkus se řezníka zeptat. My si jich taky dříve nevšimli.

Severinka Severinka

30. 4. 2012 12:59

cathleen:Tak to jsem snad ještě nikdy v krámě nepotkala:-D:-D:-D

spagetka spagetka

30. 4. 2012 12:33

Severinka: Miru, Cathlen má pravdu - viz obrázek ;-);-)
http://www.vladahadrava.xf.cz/maso.html

cathleen cathleen

30. 4. 2012 12:23

Severinka: néé, Miri, jsou to...líčka. Líce. Myslím, že jsou to ty žvýkací, co vidíš zboku na tváři kravky, když přežvykuje ;-)
Pokud se s přesným umístěním tohoto kus masa pletu, určo mě někdo doopraví:-))
A je to opravdu vynikající maso (a relativně levné, u nás za 89 Kč).

Severinka Severinka

30. 4. 2012 12:21

Napověz hloupé, ze které části jsou líčka:-?:-? Je to svíčková:-?;-);-)

jarka skrobakova

30. 4. 2012 11:46

tak to je něco:-!Líčka jsou výborné masíčko, hned bych si dala:-)):yes::yes::yes::yes::-))

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřová líčka na grilu hovězí líčka na grilu grilovaná vepřová líčka grilovana licka grilovaná hovězí líčka lička na grilu hovezi licka na gril lička vepřové líčka na grilu vepřová líčka grilovaná teleci licka na grilu hovězí líčka grilovaná grilované hovězí líčka vepřová líčka gril hovězí lička gril hovězí lička ostrava grilované vepřové líčka hovězí líčka na na grilu grilovaná vepřová líčka recept kluci v akci grilovaná zelenina

Suroviny: líčka hovězí, vývar masový, zelenina kořenová, česnek, pepř celý, bobkový list, koření nové koření, sůl, olej, koření

TopRecepty.cz

Grilovaná líčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p7EV

Naposledy jste si prohlédli