Vepřové steaky na celeru s grilovanou anglickou slaninou

Vepřové maso Doba přípravy: 60 minut 8 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 60 minut 8 názorů

Suroviny 4 porce

4 plátky libového vepřového masa
1 velký oloupaný celer nakrájený na silnější proužky
1 velká oloupaná a na kolečka nakrájená cibule
pepř
sůl
grilovací koření
vylisovaná šťáva z jednoho citronu
100 gramů nastrouhaného eidamu
čerstvý rozmarýn
olej
anglická slanina

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a na grilovací pánvi z obou stran ogrilujeme.

  2. Celer osolíme a polijeme citronovou šťávou a v kastrolu dusíme do poloměkka a přidáme cibuli a ještě chvilku dusíme.

  3. Pečící nádobu si vylijeme trochou oleje a vložíme ogrilované plátky masa, posypeme čerstvým pokrájeným rozmarýnem, navršíme na ně celer s cibulí z kastrolu a zasypeme strouhaným sýrem.
    Necháme zapéci.

  4. Na grilovací pánvi si mezitím ještě ogrilujeme na plátky pokrájenou anglickou slaninu.

    Podáváme s bramborem.

Komentáře k receptu Vepřové steaky na celeru s grilovanou anglickou slaninou

Tématické fráze: vepřové maso na celeru vepřová panenka s anglickou slaninou veprove maso se slaninou steaky z vepřové plece grilovaná panenka se slaninou steak z vepřového masa vepřová panenka s anglickou vepřová plec steak vepřová plec steaky steaky z vepřoveho masa vepřové plátky na celeru vepřové plecko na plátky veprovy steak vepřové na celeru steak z vepřové plece maso na vepřový steak vepřové maso s anglickou kuřecí steak s hermelínem, anglickou slaninou a cibulkou grilovaná vepřová panenka se slaninou plecko s anglickou slaninou