Ostružinová pěna
Tento lehký nadýchaný dezert vás určitě potěší. Osvěžující sladkokyselé ostružiny chutnají skvěle a v kombinaci s vyšlehaným sněhem tvoří dezert ideální pro letní dny. Pěnu stačí nazdobit lístkem máty nebo citronové verbeny a můžeme podávat.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 241 kJ / 297 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,68 g |
Tuky | 1,28 g |
Vláknina | 13,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 476 mg |
Sůl | 1,13 g |
Sacharidy | 57,72 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
V dětství jsem milovala malinovou pěnu, kterou mi dělala babička, s ostružinami je taky výborná. Maliny ale nebylo nutné předem rozvařit.
Kdo by měl výhrady ke konzumaci syrového bílku, tak ať nezkouší. Jsem si vědoma toho, že je jistější ho upravit tepelně.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 9. 2023 08:19
2. 9. 2023 07:52
1. 9. 2023 21:21
1. 9. 2023 14:53
1. 9. 2023 14:49
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 19 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 21 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 22 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Právě bylo uvařeno:
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 26 minutami
Kuřecí játra na paprikách
Ronnykush uvařila před 43 minutami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Tesco uvařila před 49 minutami
Jednoduchý a rychlý slaný koláč
Dani25 uvařila před 50 minutami
Filet z pstruha na fenyklu a pórku
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Janulka1996 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí čína
Zetkova uvařila před 2 hodinami
Kynutý tvarohový závin
MarieP uvařila před 2 hodinami
Plněné papriky z tlakáče
zahla uvařila před 2 hodinami
Tvarohové knedlíky s meruňkami
Carolka409 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ostružiny se vyznačují krásnou barvou a příjemnou chutí. Zpracujeme je do lahodných moučníků a nepečených dezertů
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Další recepty
Suroviny: ostružiny, cukr, bílek, sůl,
Ostružinová pěna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOvD9
Jahodová pěna v čokoládovém košíčku
mika59
Hodnocení receptu je 4,8 (14×)